RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pintilie solicită transparență în alocarea locuințelor sociale

Marius Pintilie, liderul opoziției din Consiliul Local Pașcani, a solicitat conducerii municipiului să dea dovadă de transparență în cazul analizei cererilor pentru alocarea unei locuințe sociale. Liberalul dorește ca pe pagina de internet a Primăriei să fie afișate criteriile și punctajul pentru solicitările de locuințe sociale.

Consilierul local face parte din Comisia de analiză a solicitărilor de locuințe sociale și a explicat că atunci când a fost întrebat despre o cerere depusă, nu a reușit să afle cum a fost soluționată folosind pagina de internet a Primăriei.

„Activitățile de la comisiile sociale ale UAT Pașcani aș dori să fie prezentate pe site-ul Primăriei. Componența, activitatea. De exemplu, la comisia de locuințe sociale, din care fac parte, cineva m-a oprit pe stradă și mi-a spus că a depus o cererere pentru o locuință socială și că nu știe rezultatul solicitării. Și am zis să văd dacă pe site-ul municipalității găsesc punctajul și rezultatul evaluărilor. Avem un site și avem posibilitatea ca să nu mai aducem oamenii din suburbii sau de unde locuiesc ei , la Primărie, pentru a vedea rezultatul afișat. Dacă sunt pe site, atunci vor putea vedea componența comisiei, când s-a întâlnit, punctajele și rezultatele”, a precizat Marius Pintilie.

De partea cealaltă, Gică Zanet, a arătat că înțelege solicitarea și a explicat că până acum se posta pe site un anunț cu deciziile luate de comisie.

  

„În momentul în care comisia a stabilit punctajul, s-a dat un anunț pe site. Dumneavoastră vreți să fie permanent un buton pe site”, a răspuns Gică Zanet, administrator public.

Pintilie a explicat că o decizie de a posta aceste informații într-o rubrică aparte pe site-ul Primăriei ar fi benefică și pentru cei din conducerea instituției, deoarece ghișeul unic nu se va mai aglomera cu cetățeni care solicită informări, ce  ar putea fi găsite ușor pe pagina de web.

Cineva, foarte simplu, să zic mă duc pe site-ul Primăriei, văd acolo la activitate socială care este punctajul, care este regulamentul, care sunt condițiile.  Să nu mai facem lumea să vină la Primărie. Cred că este și-n avantajul dumneavoastră pentru că cei care pot accesa pagina de internet a Primăriei, nu vor mai veni să aglomereze ghișeul unic. Este o chestie de transparență și bună funcționare”, a încheiat Marius Pinitilie.

Discuțiile pe acest subiect au avut loc la finalul ședinței de Consiliu Local din 28 noiembrie.

Related posts

Invitație din partea primarului Pintilie către locuitorii de pe câteva străzi din cartierul Aerodrom. Subiectul întâlnirii este dezvoltarea zonei!

Iulia Huțanu

Organizație masonică din Pașcani face sponsorizări către CSM!

Răzvan Grecu

Parcarea din fața pieții vale a fost redată cumpărătorilor!

Marius Parteni
Încarcă...