NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pintilie îl somează pe Pantazi să facă actul adițional, pentru încasarea redevenței corecte de la ApaVital

Liderul opoziției din Consiliul Local, Marius Pintilie, l-a somat astăzi pe primarul Dumitru Pantazi să rezolve chestiunea redevenței datorate municipalității, de către ApaVital. Declarațiile vin în contextul în care municipalitatea a primit motivarea hotărârii judecătorești, prin care se stabilește că ARSACIS are obligația de a întocmi un act adițional la contractul de delegare prin care redevența pentru serviciul de apă și canalizare să fie fixată la valoarea legală, de 1,9 milioane de lei.

„Cei de la Primărie se pare că nu-și doresc să rezolve această problemă, iar fiecare zi care trece, ne costă pe noi pășcănenii bani. Pe zi pierdem aproximativ 2.700 de lei, iar pe lună pierdem 80.000 de lei. Primarul Dumitru Pantazi este principalul vinovat de această pierdere de bani. El este cel care ar trebui să repare această greșeală. Așteptăm din partea primarului să facă toate demersurile legale, în așa fel încât actul adițional care reglementează plata integrală a redevenței de către ApaVital către Primărie să fie făcut cât mai repede. Consider că demersurile puteau fi făcute încă din luna august, astfel încât să vedem dacă e nevoie să apelăm la un executor judecătoresc pentru ca Pașcanuiul să primească redevența legală”, a spus Marius Pintilie, consilier local din partea PNL.

Pintilie l-a mai acuzat pe primarul Dumitru Pantazi și de faptul că din cauza greșelilor lui Pașcaniul a pierdut 6 milioane de lei, bani din care se puteau face mai multe investiții cum ar fi noul cimitir, piețele sau asfaltarea străzilor de pe Aerodrom.

„Rămâne de discutat de ce am pierdut acești bani. De ce primarul Dumitru Pantazi, în 2015, nu a vrut să ducă la îndeplinire o hotărâre de Consiliul Local, care stipula că trebuie un act adițional în care să se prevadă că redevența trebuie să fie la 1,9 milioane de lei. Cine va plăti acești bani? Sunt 6 milioane de lei! Bani cu care puteam să facem foarte multe lucruri în oraș. Puteam să facem piețele, puteam să facem cimitirul, asfalt și trotuare pe aerodrom sau puteam să facem multe alte lucruri în orașul nostru. Pe lângă faptul că primarul Dumitru Pantazi nu vine la muncă, a venit probabil un sfert din timpul alocat în ultimii 4 ani de zile, se pare că a făcut și greșeli majore, greșeli care astăzi ne costă foarte mulți bani pe noi pășcănenii”, a mai acuzat Marius Pintilie.

Primarul Dumitru Pantazi nu a răspuns la apelurile telefonice repetate, pentru a comenta aceste acuze lansate de consilierul liberal Marius Pintilie.

Reamintim, Curtea de Apel Iași a decis definitiv, în urmă cu o lună de zile că ARSACIS și ApaVital au obligația de a încheia un act adițional la contractul de delegare, prin care să se prevadă plata redevenței la cuantumul prevăzut de lege.

Advertisements

Related posts

Târgu Frumos: Diplome, cupe și momente artistice pentru participanții la prima ediție a Târgului de Toamnă (FOTO-VIDEO)

Redacția

Noi angajări la Spitalului Municipal Pașcani. Posturile au fost ocupate prin concurs

Oana Cordoneanu

Procurorii DNA și patru dintre inculpații din dosarul „Perla Negră” au atacat hotătârea judecătorilor prin care primarul Dumitru Pantazi a fost achitat!

Răzvan Grecu
Încarcă...