NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pintilie îi răspunde lui Pantazi pe tema implementării proiectelor europene. PSD a întârziat aceste proiecte ani de zile!

Gradul de implementarea al proiectelor europene lăsate „moștenire” de fostul primar Dumitru Pantazi a fost subiect de critică, pe final de an. Fostul șef al Primăriei i-a arătat cu degetul pe cei care conduc acum Pașcaniul și i-a acuzat că nu au reușit să demareze lucrările în proiectele europene începute de el.

În replică, astăzi, Claudiu Bodoașcă, administratorul public al municipiului, a făcut o trecere în revistă a gradului de implementare a fiecărui proiect european pentru care s-a obținut finanțare. Conform oficialului din Primărie, în unele proiecte lucrările se apropie de finalizare, fiind în termen, în timp ce alte proiecte sunt încă în faza de contractare a lucrărilor sau a proiectării.

„La Palatul Cantacuzino avem contract de lucrări semnat, deci se lucrează. Suntem în grafic. Urmează să facem celelalte achiziții: dotările necesare înființări muzeului. La Școala ”Iordache Cantacuzino” s-a terminat prima etapă, eficientizarea energetică, urmează amenajările interioare. La Palatul Cantacuzino termenul de finalizare este vara lui 2023, la ”Iordache Cantacuzino” avem un an de zile, dar sperăm ca în vară să fie finalizată lucrarea.  La Spitalul Municipal am primit proiectul tehnic, în sfârșit am primit proiectul tehnic. Se vor parurge etapele de clarificări și aprobare a proiectului, iar apoi vom scoate la licitație lucrările. La creșă și grădiniță luna aceasta vom scoate la licitație lucrările de execuție. Am reușit până la urmă să finalizăm proiectul tehnic. Fac aici o paranteză. Au fost foarte multe modificări survenite din cauza creșterilor de prețuri și din cauza modificării legislației cu privire la gradul seismic 3 pe care trebuie să-l aibă clădirile publice. Cât privește noul contract de finanțare pentru construirea Grădiniței din centru, suntem în evaluarea ofertei depusă pentru execuția proiectului tehnic. Avem doar un DALI acolo (n.r. documentație de avizarea lucrărilor de investiții ), am făcut achiziția pentru consultanță și publicitate. Suntem în evaluare acum, spre fericirea noastră avem 3 oferte. Sperăm ca luna aceasta să semnăm contractul pentru proiectare. În ceea ce privește proiectul POCA 12, smart city, ieri a fost publicat pentru a 4-a oară anunțul pentru achiziția serviciilor de realizare a strategiei de dezvoltare și mobilitate urbană. Sperăm ca de data aceasta să avem ofertant care să începlinească toate condițiile să facem această strategie de dezvoltare și plan de mobilitate urbană. Fac o paranteză aici, cred că a fost greșit proiectul în sensul că dacă strategia și planul de mobilitate erau scoase separat la licitație acum erau gata,” a explicat Claudiu Bodoașcă, administratorul public al Municipiului Pașcani.

Anul trecut, Dumitru Pantazi a făcut și el o scurtă trecere în revistă a stadiului de implementare a proiectelor pe care noua administrație le-a preluat spre implementare în octombrie 2020 și a acuzat că lucrurile se mișcă greoi.

  

„Am lăsat contracte de finanțare semnate, doar trebuia urmărită derularea și implementarea  lor. Palatul Cantacuzino de 21.718.000 lei, Școala „Iordache Cantacuzino” 3.390.000 de lei. Palatul Cantacuzino anemic se lucrează acolo, mare lucru nu se vede, la Școala „Iordache Cantacuzino” s-a lucrat o perioadă, iar acum s-au întrerupt practic lucrările. Grădinița și Creșa 5.770.000 de lei, nu s-a făcut nimic acolo. Simplificarea procedurilor administrative de digitalizare 2.643.000 de lei. Extindere și dotare ambulatoriu 10.400.000 de lei, practic nu s-a făcut nimic nici din acest proiect. Deci contracte de finanțare încheiate, cu proiecte pe fonduri europene de peste 10.000.000 de euro,” a acuzat fostul primar Dumitru Pantazi, anul trecut pe 22 decembrie.

Pe acest subiect a intervenit și actualul primar Marius Pintilie, care i-a acuzat pe cei din PSD că au întârziat aceste proiecte ani de zile și că gradul lor de implementare, în momentul în care a preluat mandatul de primar, era de 5-10%.

„Aș vrea și eu să răspund scurt acest subiect. Când am intrat în Primărie am fost la ADR și am avut o ședință cu conducerea de acolo. Cam toate proiectele erau implementate între 5 și 10%. Așa că cei de la PSD nu au niciun drept ca să critice aceste proiecte. Ei au întârziat cu ani de zile implementarea acestor proiecte,” a acuzat Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.

Advertisements

Related posts

13 pășcăneni i-au reclamat pe primarul Dumitru Pantazi și directorul ApaVital, Ion Toma, la DNA

Răzvan Grecu

Dumitru Pantazi continuă să țină secrete dispozițiile de primar!

Răzvan Grecu

Primarii din judeţ se tem să nu se trezească cu popriri pe conturi

Redacția
Încarcă...