RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Pintilie după întâlnirea cu ministrul Transporturilor: „Vom avea un tren metropolitan, care va lega Pașcaniul de Iași, și de Aeroport”

Astăzi a avut loc dezbaterea publică – „Planul Investițional pentru Dezvoltarea Infrastructurii de Transport pentru perioada 2020-2030″. Evenimentul a avut loc după ce, în prealabil, miniștrii Lucian Bode și Costel Alexe, alături de primarul Mihai Chirica s-au deplasat în cursul dimineții la Podu Iloaiei, Lețcani și Miroslava pentru a vedea situația din teren și a traficului din arealul Drumului European E85, dar și obiectivele de investiții de pe traseul viitoarei autostrăzi și a centurii ocolitoare a Municipiului Iași.

La această dezbatere a fost invitat și Marius Pintilie, consilier local, care a declarat după eveniment, că Pașcaniul va beneficia în următorii 10 ani de două autostrăzi și un tren metropolitan ce va face legătura cu municipiul Iași și cu Aeorportul Iași.

„Astăzi s-a discutat despre o viziune pe termen lung, 10 ani, pentru regiunea Moldovei și bineînțeles că interesul meu, în calitate de pășcănean este să văd ce se va dezvolta din punct de vedere al transporturilor la Pașcani. Să știți că am auzit numele Pașcaniului de foarte multe ori în această prezentare și vă pot spune ca noutate că vom avea două autostrăzi care vor trece pe lângă municipiului nostru, vom avea un tren metropolitan care va lega municipiul Pașcani de municipiul Iași și zona Aeroportului Iași. Deci Pașcaniul are în următorii 10 ani o șansă foarte mare, o șansă unică din punctul meu de vedere. Ar trebui să coordonăm acest efort de pe plan național cu efortul de pe plan local, să fim pregătiți să primim investitori la Pașcani, să creem locuri de muncă, pentru că se pare că soarta ne avantajează de  această dată și la Pașcani se vor întâmpla lucruri importante. Rămâne ca noi să găsim această capacitate de a atrage investitori, acolo unde vor veni investițiile pe infrastructură”, a declarat Marius Pintilie.

Ministerul Transporturilor a prezentat ieri oficial la Iași planul pentru trenul Metropolitan Iași („S-Iași”). Vor exista astfel trei linii:

  

•      Linia metropolitană S1 Iași: Bârnova (P&R) – Piciorul Lupului – Ciurea (P&R) – Poitiers – Zona comercială Nicolina – Nicolina (P&R) – Iași (P&R) – Canta – Păcurari – Antibiotice (P&R) – Lețcani (P&R) – Movileni – Larga Jijia (P&R).

•      Linia metropolitană S2 Iași: Cristești (P&R) – Holboca – Socola (P&R) –  Nicolina (P&R) – Iași (P&R) – Canta – Păcurari – Antibiotice (P&R) – Lețcani (P&R) – Podul Iloaiei (P&R) (Tg. Frumos (P&R) – Pașcani)

•      Linia metropolitana S10 Aeroport: Iasi (P&R)– Nicolina (P&R)– Socola – Aeroportul Internațional Iași(P&R)

Related posts

Alegeri parlamentare 2020. Va fi utilizată în premieră o nouă tehnologie de securizare a datelor

Redacția

Liderul PDL Pașcani despre demersul USL de suspendare a președintelui Băsescu

Răzvan Grecu

Ministrul de Finanțe le dă asigurări românilor: NU vor fi probleme cu plata salariilor și pensiilor

Redacția
Încarcă...