NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pintilie anunță că va rezilia contractul pentru efectuarea a 85 de studii de fezabilitate

Municipalitatea a luat o decizie radicală, în privința derulării contractului privind efectuarea a 85 de studii de fezabilitate, pentru tot atâtea străzi, după ce proiectantul contractat de fostul primar Dumitru Pantazi nu a livrat nicio documentație până acum.

Anunțul a fost făcut în plenul ședinței de Consiliu Local, ce a avut loc săptămâna trecută, de către primarul Marius Pintilie. Acesta a explicat că societatea comercială care a câștigat licitația pentru efectuarea a 85 de studii de fezabilitate pentru 80 de străzi nu a respectat obligațiile prevăzute de contract.

Potivit declarației făcute de Pintilie, aceste studii de fezabilitate trebuie  neapărat făcute pentru ca municipalitatea să poată accesa fonduri pentru reabilitarea a 16 străzi prin intermendiul programului Anghel Saligny.

Din păcate cel care a câștigat licitația pentru efectuarea a 85 de studii de fezabilitate pentru 85 de străzi nu s-a ținut de contract. Cu toate că licitația a fost începută încă de anul trecut, ei au solicitat amânarea într-un fel au dat ordinul de începere al lucrărilor și nu a livrat niciun fel de detaliu măcar pentru o stradă din 85. Nu este un partener serios! Nu putem să stăm la nesfârșit să tot insist cu telefoane, nu mai răspunde nici la sms-uri nici la telefoane, la niște parteneri care nu livrează. Dacă veneau cu jumătate sau cu ceva din 85 de străzi, puteam să înțelegem, dar așa nu putem să ne punem bază în continuare pe astfel de oameni. Referitor la această cerere de finanțare prin programul Anghel Salingy, deocamdată doar această documentație trebuie să o transmitem. Cerere de intenție cu niște sume și cu niște obiective cât de cât stabilite clar. Deocamdată se pun bazele și se adună cereri. Până când vom primi finanțare pe aceste străzi eu cred că o sa dureze poate un an sau doi, sper să vină mai repede. O să încercăm perioada următoare să selectăm colaboratori în așa fel încât să facem documentațiile necesare pentru obținerea finanțării,” a explicat primarul Marius Pintilie.

  
Advertisements

Related posts

Cursuri de sudori organizate la RAGCL Pașcani

Irina Gherasim

O nouă ședință de îndată pentru accesarea fondurilor europene! Aleșii locali au refăcut o hotărâre pentru ca Grădinița nr. 2 să fie reabilitată!

Răzvan Grecu

Se pregăteşte reabilitarea termică a două şcoli din municipiu

Ema Roman
Încarcă...