RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pintilie a explicat câți bani a cheltuit PNL Pașcani în alegerile locale (Video)

Cât costă o campanie electorală la Pașcani a fost dezvăluirea făcută de primarul ales, Marius Pintilie, la întrebarea unui jurnalist, la conferința de presă săptămânală. Deși la prima vedere pentru a ajunge primarul municipiului ar trebui să ai foarte mulți bani pentru a cheltui în campanie electorală, în realitate sumele cheltuite nu sunt foarte mari.

De exemplu, PNL Pașcani ar fi cheltuit suma totală de 33.450 de lei, bani care vor fi decontați de Autoritatea Electorală Permanentă după cum urmează: 11.150 de lei pentru consilierii locali și 22.300 pentru funcția de primar.

„Sunt cheltuielile care au fost raportate, pe bugetul legal: 11.150 la consilierii locali și 22.300 la primar. Deci aproape 34.000 de lei. Banii au fost cheltuiți legal și sper să fie decontați.”, a declarat Marius Pintilie, primarul ales al Municipiului Pașcani.

Pentru a fi decontate aceste sume de bani, politicienii trebuie să respecte legea care prevede anumite cuantumuri ce nu pot fi depășite pentru propaganda electorală în diverse medii: online, radio și tv, sau tipărituri.

  

Sumele menționate de reprezentanții PNL nu includ însă și cheltuielile din luna august, considerată lună de precampanie, care nu sunt reglementate de lege și nu trebuie declarate, deoarece nu pot fi decontate.

Related posts

Orban: Din cauza modificărilor Parlamentului, e posibil să întârzie punerea măştilor la dispoziţia cetăţenilor vulnerabili

Redacția

Eco Salubritate mai înghite 500.000 lei de la bugetul local, dar nu se știe pentru ce sunt banii!

Marius Parteni

Cum va fi vremea în următoarele săptămâni

Redacția
Încarcă...