NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pintilie a explicat câți bani a cheltuit PNL Pașcani în alegerile locale (Video)

Cât costă o campanie electorală la Pașcani a fost dezvăluirea făcută de primarul ales, Marius Pintilie, la întrebarea unui jurnalist, la conferința de presă săptămânală. Deși la prima vedere pentru a ajunge primarul municipiului ar trebui să ai foarte mulți bani pentru a cheltui în campanie electorală, în realitate sumele cheltuite nu sunt foarte mari.

De exemplu, PNL Pașcani ar fi cheltuit suma totală de 33.450 de lei, bani care vor fi decontați de Autoritatea Electorală Permanentă după cum urmează: 11.150 de lei pentru consilierii locali și 22.300 pentru funcția de primar.

„Sunt cheltuielile care au fost raportate, pe bugetul legal: 11.150 la consilierii locali și 22.300 la primar. Deci aproape 34.000 de lei. Banii au fost cheltuiți legal și sper să fie decontați.”, a declarat Marius Pintilie, primarul ales al Municipiului Pașcani.

Pentru a fi decontate aceste sume de bani, politicienii trebuie să respecte legea care prevede anumite cuantumuri ce nu pot fi depășite pentru propaganda electorală în diverse medii: online, radio și tv, sau tipărituri.

  

Sumele menționate de reprezentanții PNL nu includ însă și cheltuielile din luna august, considerată lună de precampanie, care nu sunt reglementate de lege și nu trebuie declarate, deoarece nu pot fi decontate.

Advertisements

Related posts

Este oficial! Circulația în noaptea de Înviere va fi permisă până la ora 05.00. Magazinele vor rămâne deschide până la ora 20.00 vineri, înainte de Paște

Redacția

Ședință ordinară de Consiliu Local cu 10 puncte pe ordinea de zi

Redacția

Bani europeni pentru sistemele de termoficare

Redacția
Încarcă...