NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pintilie a anunțat că dacă nu se vor adopta câinii comunitari aceștia vor fi eutanasiați

Problema câinilor comunitari ar putea fi rezolvată într-o manieră extremă, dacă pășcănenii sau asociațiile specializate nu vor adopta câinii din padocul administrat de municipalitate. Anunțul a fost făcut de către primarul Marius Pintilie într-o conferință de presă ce a avut loc astăzi. Conform acestuia, la Pașcani câinii comunitari ar putea fi eutanasiați în viitorul apropiat.

Măsura ar putea fi luată de administrația locală din cauza faptului că padocul este arhiplin, iar pentru a face loc câinilor comunitari colectați de pe străzi sunt două soluții: adopția sau eutanasierea patrupedelor. Pintilie a apreciat că, soluția nu-i este pe plac, mai ales că și el are acasă câini și pisici, dar că actuala situație nu are o altă rezolvare. 

„Fac apel din nou la cetățenii din Municipiul Pașcani să încerce să adopte căței de la padocul orașului. Sunt peste 300 de câini pe stoc acolo, sunt foarte multe probleme semnalate de pășcăneni. Trebuie să mergem să mai strângem câini de pe străzile Pașcaniului, dar la padoc este aglomerație și dacă nu vor fi făcute adopții de către pășcăneni, anunț de acum că vom fi puși în situația neplăcută să facem eutanasieri. Fac un apel pentru toți pășcănenii care doresc să adopte un câine, veniți și adoptați pentru că dacă nu se adoptă acești câini și dacă aceștia nu vor fi preluați de asociațiile care au mai preluat până acum câini vom fi în situația neplăcută, foarte neplăcută din punctul meu de vedere, pentru că și eu am acasă câini și pisici, de a face eutanasieri, deoarece padocul este plin. Câinii care sunt acolo trebuie hrăniți, iar toată cheltuiala cu hrana, adăpostul și îngrijirea lor este în sarcina municipalității, ceea ce înseamnă o cheltuială suplimentară pentru noi toți”, a anunțat primarul Marius Pintilie.

Reamintim că, problema câinilor comunitari a fost de-a lungul timpului o nucă tare pentru administația locală, niciunul dintre primarii de după 89 nereușind să o rezolve.

  
Advertisements

Related posts

În luna august va avea loc licitația pentru reabilitarea străzii Nicolae Iorga

Redacția

Noutăţi de la Ştrandul Municipal! Iată stadiul lucrărilor

Ema Roman

Ședința Consiliului Local din această lună se va desfășura joi, 18 iulie!

Diana Marcu
Încarcă...