RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Piețe închise și magazine cu program până la 21.00. Comercianții dau asigurări că au marfă suficientă și că nu este motiv de panică

Închiderea piețelor acoperite și scurtarea, până la ora 21:00, a programului magazinelor ar putea provoca o nouă panică a cumpărăturilor. Reprezentanții comercianților dau asigurări că, spre deosebire de primăvară, acum sunt pregătiți cu stocuri mari de produse. Sociologii cred că, totuși, cei care își vor face rezerve vor fi mai puțini decât în urmă cu câteva luni.

Momentele din primăvară, când oamenii au dat buzna pentru a-și face provizii nu se vor mai repeta, susțin reprezentanții marilor magazine. 

Sociologii sunt și ei de acord că situația de dinaintea stării de urgență nu se va mai repeta, iar riscul ca rafturile să rămână din nou goale sunt zero.

Gelu Duminică, sociolog: “Lumea a văzut că dracul nu e așa negru. Unii vor consuma mai mult, vor depozita mai mult decât în mod normal, dar nu va fi ce a fost în martie”. 

  

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență recunoaște că închiderea piețelor acoperite ar putea genera aglomerație în magazine.

Raed Arafat: “În supermarket sunt mult mai controlate masca, temperatura, contactul, plata e cu cardul”.

Reprezentanții rețelelor comerciale asigură însă că nu există niciun motiv de îngrijorare, întrucât depozitele lor au suficientă marfă și, prin urmare, populația nu trebuie să își facă provizii. 

digi24

Related posts

Salariul minim pe 2021 va fi majorat în funcție de evoluția economiei, spune premierul

Redacția

Tineri cu idei de afaceri de succes. O studentă la Facultatea de Horticultură de la USAMV Iași, împreună cu soțul său, au înființat o plantație cu aluni ecologici care le va aduce profit de 10.000 de euro anual

Redacția

O firmă din Pașcani vrea să pună la dispoziție utilaje pentru Apavital SA. Contractul este de 66.000 de euro

Redacția
Încarcă...