RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Piețarii fără contracte, din piața vale, vor ordine! Politica depășește atributul funcționarilor!

Un grup de agenți economici din piața vale a municipiului Pașcani a fost prezent astăzi în ședința Consiliului Local, ce s-a desfășurat începând cu orele 09.00 în sala de ședințe a Primăriei Pașcani.

Vorbim despre câțiva agenți economici ce nu dețin contracte de închiriere pentru suprafețele ocupate încă din anul 2018. Mai mult, o parte dintre aceștia au chioșcuri amplasate pe zone de securitate impuse de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași.

Agenții economici și-au anunțat din timp prezența la ședința Consiliului Local, pentru a-și susține cauza, în acest sens fiind trimisă o adresă către forul legislativ.

În plenul ședinței de Consilul Local au fost voci din partea unor aleși potrivit cărora ar fi trebuit identificarea unor terenuri unde să își desfășoare activitatea pe viitor agenții economici. Această propunere a venit din partea consilierului Mihai Dediu, de la PSD, fără a se ține cont de faptul că acele suprafețe trebuie scoase la licitație.

  

Agenții economici, care sunt vizați de intrarea în legalitate, sunt consternați de faptul că nu își pot desfășura activitatea pe locații similare celor ocupate de alți comercianți de profil.

Discuțiile de astăzi au fost legate inclusiv de proiectul privind modernizarea pieței din vale, ce bate pasul pe loc de ani de zile, mai exact din anul 2018. Pe fondul acestor situații comercianții cer implicarea autorităților, dar refuză ideea unei relocări a zonelor ocupate fără contract.

Related posts

Locurile de joacă din Pașcani nu sunt autorizate ISCIR! OPC a solicitat Primăriei o situație

Răzvan Grecu

Pașcani: Proiectul de reabilitare al Lacului Peștișorul a fost avizat în CTE! Săpămâna viitoare ajunge pe masa consilierilor locali

Răzvan Grecu

Legea Interoperabilităţii, pentru „eliminarea dosarului cu șină”, a fost adoptată de Camera Deputaţilor, cu o zi înainte de termenul din PNRR

Redacția
Încarcă...