NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Comercianții din piața vale, nemulțumiți din cauza unei investiții realizate de un agent economic

O clădire aflată în construcție în piața agroalimentară din zona vale este motivul nemulțumirii mai multor comercianți. Totul a plecat din momentul în care oamenii au aflat că magaziile în care își țin produsele, vor fi mutate de lângă hală, unde se află în acest moment.

 

 

  

Mutarea ar fi necesară pentru ca agentul economic care a cumpărat terenul, să-și poată duce construcția la bun sfârșit.

Comercianții sunt nemulțumiți din cauza condițiilor pe care le au în piață, și spun că plătesc chirii enorme, pentru nimic. Ei sunt convinși că zona pe care se află boxele, nu aparține afaceristului, ci este domeniu public. Au cerut sprijinul șefilor Primăriei, în audiență la viceprimar.

“Vrea să ne strice boxele. Ce să facem cu produsele? Avem legume. Se strică totul. El vrea să radieze tot din piață, să-și facă intrare și parcare. Ce rost mai are hala? Suntem destul de mulți în piața asta care contribuim cu bani la Primărie. Plătesc 15 milioane pe lună doar pe spațiu. Sunt 10 boxe acolo. Avem contract de închiriere. La Primărie dau din umeri”, ne-a spus un comerciant.

Solicitați de către comercianți, să rezolve problema, reprezentanții Primăriei spun că, dacă cărțile funciare vor arăta că boxele sunt pe terenul afaceristului, acestea vor fi ridicate și mutate în altă parte.

“Rămâne ca noi să vedem limitele de proprietate, unde se termină piața și unde începe terenul persoanei respective. Trebuie să delimităm această zonă, pentru că persoana în cauza vrea să-și facă o intrare acolo.  Vom lua măsuri legale. Din ce am verificat, comercianții plătesc pe perioada verii acele spații de depozitare, cu bonuri către casierul pieței. Acele construcții sunt făcute de Primărie și sunt închiriate de persoanele interesate. Dacă se demonstrează că acel teren aparține bărbatului, și el are dreptul să își facă intrarea, boxele vor fi mutate în altă locație din piață”, a precizat Cristian Menegon, șeful Administrației Piețelor din Pașcani, și purtătorul de cuvânt al Primăriei.  

Paul Maftei, cel care deține terenul de lângă piață, se apără cu documente. Managerul ne-a pus la dispoziție toate avizele pe care le-a obținut pentru această construcție, și spune că tot ce face este pe terenul său, proprietate personală.

“Boxele de care vorbesc acești comercianți sunt așezate pe terenul meu, conform schiței pe care o am. Cei din Primărie știu că eu am acte pe acel teren, chiar ei au venit și eu le-am arătat actele. Acești domni nemulțumiți sunt oameni care comercializează fără casă de marcat, nu plătesc impozit și nici un fel de TVA statului și fac zarvă. Eu nu am fost amendat de nimeni. Am avut autorizație de construcție când am început lucrările”, ne-a declarat Paul Maftei, manager.

La acest moment, reprezentanții Primăriei au precizat că fac verificări pentru a ajunge la o concluzie pe acest subiect. De asemenea, vor lua măsurile legale care se impun. 

Advertisements

Related posts

Reabilitarea școlii I. Cantacuzino este în faza analizei ofertelor. Termenii specificați pot fi modificați

Marius Parteni

Marius Pintilie: “Dumitru Pantazi este un dictator! Doar proiectele sale sunt bune, cele ale opoziției sunt uitate sau respinse la comandă”!

Răzvan Grecu

Averile consilierilor locali din Târgu Frumos

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site