NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Petiție online după tragedia de la Cozmești

Fundaţia Siguranţa Auto Copii lansează cere înăsprirea sancţiunilor aplicate pentru transportul incorect al copiilor, după ce un copil de 4 ani din Valea Lupului a fost proiectat prin parbriz în urma unui accident rutier provocat de un botoșănean. De asemenea, părinții copilului au murit, tatăl pe loc, iar mama la spital.

Anual, în România, 120 de vieţi de copii sunt pierdute ca urmare a unui accident rutier, în vreme ce peste 400 de alte vieţi tinere trăiesc în suferinţă ca urmare a unor astfel de evenimente.

Legislaţia Rutieră stipulează sancţiuni în cuantum de 580-725 de lei pentru lipsa utilizării scaunului auto corespunzător sau lipsa utilizării centurii atunci când copiii sunt transportaţi cu maşina. „Din păcate, cuantumul amenzii oricum nu este suficient de motivant pentru părinţi, astfel încât aceştia să folosească un scaun auto sau centura de siguranţă corespunzător vârstei copilului”, se arată în introducerea petiţiei.

Fundaţia solicită introducerea de mesaje de interes social în programul televiziunilor de ştiri şi televiziunilor generaliste pentru creşterea gradului de conştientizare a părinţilor privitor la rolul salvator al Scaunului Auto pentru Copii sau Centurii de Siguranţa. De asemenea se cere creşterea cuantumului amenzii pentru neutilizarea scaunului auto pentru copii şi a centurii de siguranţă până la 2.000 de lei, precum şi introducerea prin lege a obligativităţii externării bebeluşilor din maternitate în scaun auto (scoică) adaptat vârstei în cazul în care copilul urmează să fie transportat de la maternitate acasă cu autovehiculul.

  

telem.ro

Advertisements

Related posts

Patru mașini tamponate în această dimineață, pe strada Gării!

Redacția

Bărbat din Vânători băgat după gratii pentru tentativă de omor

Redacția

Primul termen în dosarul Perla Neagră: Dumitru Pantazi citat în calitate de inculpat pentru fapte de corupție!

Răzvan Grecu
Încarcă...