RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Peste 70 de tineri în vizită pe șantierul de la Aeroportul Iași (P)

La inițiativa consilierilor județeni Codrin Lupu și Gabriel Pristăvița, peste 70 de tineri din județul Iași au avut ocazia de a vizita șantierul în lucru al viitorului terminal T4 de la Aeroportul Internațional Iași.

În cadrul vizitei, directorul general al aeroportului, Romeo Vatră, le-a prezentat tinerilor activitatea aeroportului și modul de funcționare. Totodată, aceștia au fost informați cu privire la proiectul de extindere și modernizare, durata acestuia, graficul de lucru și termenele de finalizare și au putut adresa intrebări. Directorul Romeo Vatră a organizat și un tur ghidat pe aeroport, iar tinerii au avut oportunitatea de a vedea îndeaproape șantierul în lucru.

„Ca reprezentant al tinerilor în Consiliul Județean Iași, mi-am dorit ca aceștia să cunoască mai bine activitatea administrației județene și proiectele pe care executivul CJ le implementează, pentru că acestea vor avea un impact foarte mare asupra viitorului nostru. Propunerea a fost primită cu mare entuziasm și interes, drept urmare ne-am strâns peste 70 de tineri, membri ai Tineretului Național Liberal, simpatizanți și studenți. Îi mulțumesc directorului Romeo Vatră și echipei de la Aeroportul Iași care ne-au primit și ne-au explicat pe îndelete ce înseamnă dezvoltarea aeroportului pentru Iași și regiunea Moldovei. Aceasta a fost o vizită pilot și îmi doresc să putem organiza altele similare la cât mai multe obiective ale administrației locale și județene pentru ca tinerii să poată fi bine informați și activ implicați în proiectele importante pentru dezvoltarea județului nostru.”, a declarat Codrin Lupu, consilier județean.

Construirea terminalului T4, o investiție ce ajunge la aproape 100 milioane de euro, este unul dintre obiectivele pe care Consiliul Județean Iași și Aeroportul Internațional Iași îl implementează în momentul de față, cu termen de finalizare decembrie 2023.

  

Proiectul, susținut din fonduri europene, are o valoare totală ce depășește 447 milioane lei, valoarea eligibilă fiind de peste 303 milioane de lei. Din această sumă, 85% reprezintă contribuţia de la Fondul European de Dezvoltare Regională, 13% este contribuţia de la bugetul de stat, iar restul va fi alocat din bugetul Aeroportului.

T4 va fi cel mai mare terminal din țară, după cel de la Otopeni, având o suprafață desfășurată de 31.210 mp, pe trei niveluri, pe o lungime de 200 de metri și o adâncime de 50 de metri. Iașul va avea practic un aeroport nou, care va putea procesa 3,5 milioane pasageri pe an, adică un număr dublu față de capacitatea pe care o au astăzi terminalele T2 și T3.

 Departamentul de Comunicare PNL Iași

Related posts

Adulții din Târgu Frumos pot învăța gratuit limba engleză

Redacția

Șase cadre didactice de la Școala ”Iordache Cantacuzino” au participat la un curs de formare în Croația

Redacția

Grampet Group a donat un aparat de testare COVID -19, performant, spitalului din Deva. Alte două vor ajunge la Iași și Craiova

Redacția
Încarcă...