RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Peste 5000 de absolvenți de liceu din județul Iași vor participa la examenul de Bacalaureat 2021

La nivelul județului Iași, în vederea susținerii probelor pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat, s-au înscris 5308 de candidați, 4780 din seria curentă și 528 din seriile anilor anteriori.

Pentru 18 absolvenți provenind din 10 școli ale județului Iași, Comisia Județeană de Bacalaureat a propus adaptarea procedurilor de susținere a examenului în vederea asigurării condițiilor de egalizare a șanselor.

Probele scrise se vor susține în 31 de centre de examen. În municipiul Iași sunt organizate 23 de centre, iar 8 sunt în afara municipiului, dintre care 3 în Pașcani, 2 în Hârlău, 1 în Târgu-Frumos, 1 în Podu Iloaiei și 1 în Răducăneni.Totodată, pentru corectarea tezelor vor fi organizate, în municipiul Iași, 3 centre de evaluare. Pentru desfășurarea în condiții optime a acestui examen în școlile ieșene, vor participa în comisiile specifice 1500  de cadre didactice.

Ca măsuri de adaptare la contextul pandemic și la modul în care acesta a influențat desfășurarea activităților didactice, în februarie 2021, programele de examen au fost modificate și a început publicarea testelor de antrenament.

  

Înscrierile pentru acest examen au avut loc în perioada 31 mai-4 iunie, absolvenții claselor a XIII-a și a XIII-a vor susține prima probă, la limba și literatura română, pe 28 iunie. Pe 29 iunie este programată proba obligatorie a profilului, urmând ca pe 30 iunie să se desfășoare proba la alegere a profilului, iar pe 1 iulie, proba la limba și literatura maternă.

Conform calendarului, pe 5 iulie vor fi afișate rezultatele înaintea contestațiilor (până la ora 12.00), iar contestațiile pot fi depuse, în aceeași zi, în intervalul orar 12.00 – 18.00. În perioada 6 iulie – 9 iulie se vor soluționa contestațiile, iar pe 9 iulie vor fi afișate rezultatele finale.

A doua sesiune a Bacalaureatului se va desfășura în perioada august – septembrie 2021. Înscrierea la această etapă se va face între 19 – 26 iulie. Prima probă, limba și literatura română, se va susține pe 16 august, proba obligatorie a profilului, pe 17 august, proba la alegere a profilului pe 18 august, iar limba și literatura maternă, pe 19 august. Pe 31 august, până la ora 12:00, se vor afișa rezultatele înainte de contestații, tot pe 31 august, între orele 12:00 și 18:00, se pot depune contestațiile, urmând ca în perioada 1-3 septembrie să fie rezolvate contestațiile, iar pe 3 septembrie vor fi afișate rezultatele finale.

Related posts

Primăria continuă să nu achite plata pentru gardienii ce păzesc școlile. La „Sadoveanu” și „Unirea” buni de plată sunt părinții!

Răzvan Grecu

Liga Studenților din Iași se opune deciziei Guvernului de a limita dreptul studenților la călătoria gratuită cu trenul

Redacția

Peste 41% din copiii români, risc de sărăcie

Redacția
Încarcă...