NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Peste 30.000 de oameni s-au închinat până acum la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva

La Iaşi, continuă pelerinajul la Sfânta Cuvioasă Parascheva. Până acum, peste 30 de mii de oameni s-au închinat la racla cu sfintele moaşte.

Având în vedere rata mare de infectare cu COVID-19 din municipiu, de 9,25 cazuri la mie, a intrat în vigoare restricţia privind interzicerea deplasării pe timpul nopţii a persoanelor nevaccinate.

Accesul la sfintele moaşte se face în aer liber, pe un culoar unic pe care poate pătrunde doar o singură persoană. Masca de protecţie este obligatorie, iar cei care nu au, primesc de la voluntari. De-a lungul drumului sunt dozatoare automate cu dezinfectanţi. De asemenea, racla se dezinfectează la fiecare 10 minute, iar când fluxurile de persoane sunt mai mari, şi mai des de atât.

De-a lungul traseului se află echipe de medici, pentru acordarea de prim-ajutor, în caz de nevoie.

  

Echipe de jandarmi asigură ordinea şi siguranţa. Nu au existat incidente de niciun fel până acum.

În municipiul Iaşi, incidenţa cazurilor COVID este ridicată, de 9,25 la mie, aşadar, a intrat în vigoare ordinul naţional privind interzicerea deplasării pe timpul nopţii a persoanelor nevaccinate. Una dintre regulile impuse de autorităţile locale este aceea că, după ora 20:00, la rândul către raclă nu se mai poate aşeza nici o persoană până în dimineaţa următoare, la ora 5:00. Cei care se află la rând în acest interval trebuie să prezinte certificatul verde Covid, în caz contrar, nu li se va permite accesul. Verificările sunt efectuate de către poliţia locală şi gruparea mobilă de jandarmi de la Bacău.

Amenzile pentru încălcarea acestei legi pot ajunge şi la 2.500 de lei, s-au înregistrat câteva astfel de situaţii, care s-au încheiat, pentru moment, doar cu avertisment.

Anul acesta, alături de racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, a fost adusă, spre închinare, de la Piatra Neamţ, racla cu moaştele Sfântului Gheorghe Pelerinul.

radioiasi.ro

Advertisements

Related posts

Noua realitate din fabricile ieşene: măşti, mănuşi, termometre şi dezinfectat la ordinea zilei

Redacția

Vremea în weekend. Se răcorește și va ploua

Redacția

Antibiotice, singura fabrică ridicată de comuniști, rămasă de stat și care acum e pe profit

Redacția
Încarcă...