NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Peste 2.000 de pășcăneni vor primi măști de unică folosință

Pășcănenii cu venituri mici vor primi măști de unică folosință, pentru a fi folosite în contextul pandemic actual. Peste 2.000 de persoane din municipiu beneficiază de câte un pachet, care va conține 50 de măști. Produsele sanitare sunt de la Ministerul Sănătății, iar prin intermediul Direcției de Sănătate Publică Iași vor fi distribuite administrațiilor publice din județ. La Pașcani, Serviciul de Asistență Socială din cadrul primăriei se va ocupa de distribuirea lor, care are obligația să le predea beneficiarilor în termen de trei zile, de la recepția lor.

”Peste 2.000 de persoane din Municipiul Pașcani urmează să primească măști gratuite de unică folosință. Prin Serviciul de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Pașcani vor fi distribuite în următoarele zile, urmând să fie anunțat programul și locația de unde să fie ridicate. Pachetul de persoană conține 50 de măști”, conform anunțului postat pe pagina de facebook a Primăriei Pașcani.

Conform Ordonanței de Urgență 78 din 21.05.2020, beneficiarii sunt:

a) persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

b) persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

c) pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei inclusiv, reprezentând nivelul indemnizației sociale pentru pensionari prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările ulterioare;

d) persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de art. 42 și 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Advertisements

Related posts

Abuz al primarului Dumitru Pantazi în favoarea ApaVital: a semnat contractul de delegare către operatorul ieșean fără acordul legislativului local! Vezi cu ce condiții împovărătoare pentru municipiu a fost de acord! (DOC)

Răzvan Grecu

Şapte iulie 2016 – consilierii convocaţi în şedinţă extraordinară cu 10 proiecte pe zi

Ema Roman

Primăria reia negocierile pentru achiziția Palatului Cantacuzino-Brătianu. Moștenitorii vor depune oferta peste două săptămâni!

Răzvan Grecu
Încarcă...