NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Peste 112.000 hectare de culturi de pe raza județului Iași au fost declarate ca fiind afectate de seceta pedologică

În situația centralizată la nivelul Direcției pentru Agricultură rezultă că au fost declarate calamitate peste 42.000 hectare la culturile de toamnă și aproape 70.000 hectare la culturile de primăvară. Urmează ca toate aceste suprafețe să fie verificate și evaluate de Comisia stabilită prin ordin al prefectului. Problemele cauzate de lipsa precipitațiile au scos din nou în evidență nevoia de investiții în sistemele de irigații. De aceea, Programul Național de Irigații propus de către ministrul agriculturii este unul foarte așteptat de către fermieri.

Advertisements

În cazul culturilor agricole înființate în toamna anului 2021, depunerea înștiințărilor scrise, de către utilizatorii de terenuri cu destinație agricolă înscriși în evidențele Agenției de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură, ale căror suprafețe cu culturi agricole au fost afectate foarte grav s-a încheiat la data de 1 august.
Pentru celelalte culturi agricole, termenul pentru depunerea înștiințărilor scrise este 15 noiembrie 2022 inclusiv.
Procesele verbale de constatare și evaluare a pagubelor la culturile agricole se întocmesc până cel târziu la data de 15 august 2022 inclusiv, pentru culturile agricole înființate în toamna anului 2021 și până cel târziu la data de 30 noiembrie 2022 inclusiv, pentru celelalte culturi agricole;
Rapoartele de sinteză se întocmesc până cel târziu la data de 30 august 2022 inclusiv, pentru culturile înființate în toamna anului 2021 și până cel târziu la data de 15 decembrie 2022 inclusiv, pentru celelalte culturi agricole.

telem.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Proiectul Bugetului și Lista de investiții pentru 2014 au fost publicate pe site-ul Primăriei! Vezi ce investiții vor fi realizate în Pașcani anul viitor!

Răzvan Grecu

Mioara Petrescu, USR, solicită Primăriei să cumpere măști de protecție pentru pășcăneni

Răzvan Grecu

Iata noile trasee de transport in judet

Redacția
Încarcă...