RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Peste 100 de monede medievale recuperate de polițiștii ieșeni (Foto)

Peste 100 de monede medievale au fost recuperate de polițiștii specializați în protejarea patrimoniului cultural, în cadrul unui dosar penal de furt calificat şi tăinuire. Două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore.

La data de 14 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iaşi, au desfăşurat o acţiune pe linia protejării patrimoniului cultural naţional, în cadrul căreia au fost depistate în flagrant delict două persoane, în timp ce ar fi tranzacţionat 103 monede medievale.

De asemenea, în cadrul dosarului penal, întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi tăinuire, poliţiştii au efectuat 5 percheziţii domiciliare, în oraşul Podu Iloaiei şi judeţul Suceava.

În urma acţiunii, au fost ridicate cele 103 monede medievale, 21.000 de lei şi 1.750 de euro, precum şi telefoane mobile.

  

Din cercetări, a reieșit faptul că monedele ar fi fost sustrase, la începutul lunii noiembrie 2021, dintr-un sit arheologic, din municipiul Iaşi.

În baza probatoriului administrat în cauză, un tânăr şi o tânără au fost reţinuţi de poliţişti, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Totodată, în cadrul dosarului penal sunt cercetate alte două persoane, încarcerate într-un penitenciar.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, Serviciului pentru Acţiuni Speciale Iaşi şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Related posts

Jackpot uriaş luat cu forţa dintr-un cazino din Iaşi! Poliţia este în alertă după ce o geantă de bani a dispărut

Redacția

Femeie rămasă fără picioare, prinsă între două TIR-uri. Se împingea în mâini ca să se ridice de pe asfalt

Redacția

Recomandări pentru șoferi din partea polițiștilor rutieri ieșeni

Redacția
Încarcă...