RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Peste 100 de copii chemați la un concurs în sălile Primăriei deși clădirea nu este autorizată ISU. Primarul Dumitru Pantazi este cel care a încălcat legea la insistențele directorului Bibliotecii municipale Pașcani!

Tragedia din clubul Colectiv nu pare să-i fi impresionat pe primarul Pașcaniului și directorul Bibliotecii Municipale. Deși clădirea Primăriei nu este autorizată ISU pentru siguranța în incendii, cei doi cu bună știință au organizat un concurs de proză în această instituție la care au participat aproximativ 100 de copii.

 

  

 

 

 

 

 

Toate acestea deși cei doi cunoșteau faptul că din punct de vedere legal această clădire nu poate fi deschisă publicului deoarece nu este sigură în eventualitatea unui incendiu. Viața copiilor a fost riscată chiar de directorul Bibliotecii municipale Pașcani, Mihaela Cojocaru, care a insistat ca această manifestație să aibă loc în Primărie, deoarece a tipărit deja anunțurile.

În primă fază viceprimarul Vasile Axinte a refuzat cererea venită din partea conducerii instituției, care i-a explicat că sediul Primăriei nu este autorizat de ISU și că el nu poate aproba așa ceva mai ales după tragedia din București. Cele explicate de către viceprimar nu au impresionat-o pe directorul Bibliotecii care a insitat ca ațiunea să aibă loc în cadrul Primăriei, deoarece programul a fost stabilit și nu mai poate fi modificat.

Vasile Axinte:  Aţi venit la mine dar eu aici în sală 100 şi ceva de oameni n-am unde să-i bag.

Mihaela Cojocaru: Dar eu am întrebat şi anul trecut tot aici am organizat şi tot cu 100 şi ceva de oameni.

Vasile Axinte:  Anul trecut pe vremea asta, bat în lemn, nu murise nimeni.

Mihaela Cojocaru: Şi nu găsim noi în sălile astea 100 de locuri

Vasile Axinte:  Nu găsesc din alt punct de vedere. Nu am autorizaţie.

Mihaela Cojocaru: În sala de consiliu nu se poate organiza?

Vasile Axinte:  Unde? Cum să bagi în sala de consiliu 100 de oameni

Mihaela Cojocaru: Dar nu 100. Acolo băgăm o parte şi o parte în altă parte. E un pic ciudat. Sunt concursuri judeţene, anunţate, trecute pe afişe şi acum să trimit 100 şi ceva de copii.

Vasile Axinte:  Copiii pot să meargă pe holul Casei de Cultură şi în sala Arcadia. Punem mese pe hol, încap acolo 100 de mese.

Mihaela Cojocaru: Au şi ei activităţile lor.

Vasile Axinte:  Îmi pare rău dar dă cineva cu subsemnatul în locul meu? Şi presa însăşi a spus că Primăria nu deţine autorizaţie. Conform ordonanţei dată ieri este foarte clar. Este pe Primărie, nu pe sala multifuncţională. Sala are probleme de asta nu dau autorizaţie. În loc de senzori de fum este un fir.

Mihaela Cojocaru: Mă lăsaţi fără cuvinte. Am fost la domnul primar şi am întrebat dacă pot să mă bazez pe Primărie.

Vasile Axinte:  Eu am zis că nu, din momentul de ieri.

Mihaela Cojocaru: Sunt concursuri judeţene, nu pot să trimit atâţia copii înscrişi din judeţ.

Vasile Axinte:  Cine îţi dă aprobarea, o dă pe răspunderea lui. Eu nu o dau. Şi până la urmă, nu eu trebuie să o dau, ci primarul.

Cum viceprimarul nu a cedat, Mihaela Cojocaru s-a adresat primarului Dumitru Pantazi care a acceptat ca cei aproximativ 100 de copii să petreacă câteva ore într-un spațiu ce nu este autorizat de ISU cu privire la siguranța incendiilor.

Purtătorul de cuvânt al ISU a precizat pentru Actualitatea TV că activitatea în Primăria municipiului Pașcani se desfășoară în acest moment pe răspunderea primarului, instituția fiind amendată chiar și anul acesta tocmai pentru că nu are autorizația ISU privind siguranța la incendiu.

Contactată telefonic, Mihaela Cojocaru nu a vrut să răspundă de ce a preferat să riște viața copiilor în loc să anuleze sau să mute concursul într-o locație sigură, cerând ca solicitările să-i fie transmise în scris.

 

Toate acestea se întâmplă în momentul în care o țară întreagă este în stradă și protestează împotriva sistemului corupt care a dus la tragedia din clubul Colectiv.  În Republica Pașcani însă, nu contează ce spune legea, contează ce spune primarul și un director dispus să sacrifice viața copiilor, deoarece îi era lene să găsească o locație sigură sau să modifice programul evenimentului astfel încât acesta să poată fi desfășurat în incinta Casei de Cultură, clădire autorizată ISU.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Mecanismul de acordare a ajutoarelor financiare pentru refugiaţii ucraineni a fost schimbat de guvern

Redacția

Start al lucrărilor la rețeaua de apă si canalizare în comuna Valea Seacă (foto)

Carmen Bălăceanu

Primăria Pașcani pregătește recensământul câinilor fără stăpân din municipiu și suburbii

Răzvan Grecu
Încarcă...