NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Peste 10 ani de închisoare pentru tânărul care l-a înjunghiat pe Marian Grigore

Magistraţii ieşeni l-au condamnat la nouă ani de închisoare pe un recidivist acuzat de omor. Daniel Lungu,  în vârstă de 24 de ani, este autorul unei agresiuni în urma căreia un alt tânăr, de 26 de ani, a murit după ce a fost plimbat prin mai multe spitale în încercarea disperată a cadrelor medicale de a-l salva. Fiind recidivist, judecătorii ieşeni i-au revocat lui Daniel Lun­gu o condamnare mai veche, de 1 an şi 3 luni, primită pentru că a condus o maşină neînmatriculată. Pedeapsa finală, astfel: 10 ani şi 3 luni.

Magistraţii au dispus şi confiscarea cuţitului cu care Daniel Lungu l-a înjunghiat pe Marian Grigore. „Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Grigore Romică (tatăl victimei) şi obligă pe inculpatul Lungu Daniel să plătească părţii civile suma de 2.300 lei cu titlu de daune materiale şi suma de 10.000 euro sau echivalentul în lei la data plăţii cu titlu de daune morale“, au mai decis judecătorii. Despăgubirile primite de familia tânărului ucis sunt mai mici decât cele pe care ar trebui să le primească spitalele. Astfel, Spitalul „Sfântul Spiridon“ ar trebui să primească 107.000 de lei, Spitalul din Paşcani 2.300 de lei şi Serviciul de Ambulanţă 1.100 de lei. Sumele reprezintă cheltuielile de spitalizare din cazul lui Marian Grigore. Tânărul a fost înjunghiat în iulie 2017, în timp ce se afla la o terasă din Paşcani. Victima şi agresorul se ştiau din adolescenţă, între cei doi izbucnind un conflict în timp ce se aflau la terasă.

  

 Imediat după incident, au existat controverse şi cu privire la calitatea actului medical, familia lui Marian, victima, invocând că acesta a fost transferat cu întârziere la spitalul din Iaşi. Potrivit conducerii spitalului din Paşcani, victima a ajuns la urgenţe în şoc hemoragic. La prima intervenţie, chirurgii ar fi identificat o primă sursă de sângerare, respectiv artera femurală. La a doua intervenţie, specialiştii ar fi observat că, de fapt, sângerarea provenea şi de la artera iliacă.

Pacientul prezenta o plagă penetrantă înjunghiată. La prima intervenţie s-a găsit prima sursă de sângerare care a fost rezolvată, iar după două ore s-a constatat că pacientul a intrat în şoc hemoragic din nou şi s-a reintervenit chirurgical. În toate spitalele din România, inclusiv in Austria, se reintervine chirurgical şi de patru sau cinci ori şi nu este vina medicului. Tânărul avea o plagă penetrantă la care aici s-au rezolvat primii timpi de hemostază. S-a făcut hemostază la pereţii abdominali, s-a ajuns inclusiv până la artera renală, dar – şi de aia a fost transferat la Iaşi – pacientul sângera din artera iliacă, care este o arteră foarte gravă“, spunea directorul Costică Pânzaru.

Conform reprezentanţilor UPU-SMURD Iaşi, pacientul fusese transferat la Iaşi în şoc hemoragic, cu o plagă înjunghiată inghinal care atinsese artera iliacă externă din partea stângă. Tânărul a fost transportat cu o ambulanţă SMURD de terapie intensivă, fiind intubat şi ventilat mecanic pe parcursul intervenţiei. Ajuns la Spitalul „Sfântul Spiridon“, pacientul a fost internat şi operat pe clinica de chirurgie vasculară, medicii de aici rezolvându-i leziunea de la nivelul arterei iliace. Pe tot parcursul internării, pacientul a fost supravegheat în ATI, în stare gravă. Victima şi-a pierdut viaţa însă după 72 de ore de la agresiune.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Elevii din Mircești au fost vizitați de polițiști

Redacția

Accident grav la Todirești! Un motociclist a murit după ce s-a izbit de un cap de pod

Redacția

Tânăr din Hălăucești urmărit internațional

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site