NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Persoanele care se infectează cu Covid după prima doză de vaccin vor face rapelul după vindecare. Cine prezintă reacții anafilactice nu mai face a doua doză

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV)precizează că toate persoanele care se infectează după vaccinare fac rapelul numai după vindecare, iar persoanele care au reacții anafilactice după prima doză nu vor mai face pe a doua și vor relua vaccinarea cu alt vaccin.

Vaccinarea persoanelor infectate cu Covid

CNCAV: „La nivelul Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), a fost aprobată instrucţiunea privind vaccinarea în situaţii speciale, cu vaccin de tip ARNm. Conform prevederilor regăsite în acest document, vaccinarea persoanelor care au fost infectate cu SARS-CoV-2 nu este contraindicată, iar vaccinarea acestora se poate realiza după vindecare. Totodată, în cazul în care o persoană dezvoltă infecţie cu SARS-CoV-2 după administrarea primei doze de vaccin împotriva COVID-19, aceasta va putea fi vaccinată după vindecare, prin continuarea schemei de vaccinare, fără reluarea primei doze”

De asemenea, dacă o persoană prezintă reacţie anafilactică după administrarea primei doze de vaccin tip ARNm nu va mai primi a doua doză, fiind recomandată reluarea vaccinării cu un alt vaccin fabricat după o tehnologie diferită.

În cazul decalajelor privind administrarea dozei a doua de vaccin împotriva COVID-19, persoana programată va putea modifica data efectuării dozei de rapel direct în platforma electronică sau prin modalităţile deja cunoscute pentru programarea iniţială.

  

Pentru situaţiile în care cea de-a doua doză de vaccin se administrează accidental, la mai puţin de 21 de zile de la efectuarea primei doze, nu mai este necesară efectuarea unei alte doze de rapel.

observator

Advertisements

Related posts

Focar extins la Spitalul Sf. Spiridon din Iași. Alți 10 medici au fost infectați

Redacția

Pășcănenii au interzis la donat sânge. Criza e mare la nivel județean!

Marius Parteni

Ce pot face berea, usturoiul și merele dacă le consumați după mesele copioase

Redacția
Încarcă...