RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Persoanele care fac mișcare în mod regulat prezintă risc mai mic de spitalizare dacă se îmbolnăvesc de COVID. Studiu

Persoanele active, care fac sport în mod regulat, prezintăun risc mai mic de spitalizare dacă se îmbolnăvesc de COVID-19 decât persoanele inactive, arată un studiu realizat în Brazilia de Fundaţia pentru Cercetare din statul Sao Paulo, relatează Xinhua, potrivit Agerpres.

Studiul s-a bazat pe un sondaj efectuat de Universitatea din Sao Paulo în colaborare cu alte centre braziliene de studii superioare şi a cuprins 938 de brazilieni care au contractat COVID-19.

„S-a putut observa o reducere cu 34,3% a spitalizării în grupul considerat suficient de activ”, potrivit cercetării.

Suficient de activ a fost definit prin cel puţin 150 de minute de activitate fizică aerobică de intensitate moderată sau 75 de minute de activitate de intensitate ridicată pe săptămână, se arată în studiu.

  

De asemenea, s-a constatat că riscul de spitalizare a fost mai mare în cazul pacienţilor supraponderali sau obezi, precum şi în cazul persoanele cu niveluri reduse de educaţie şi statut socioeconomic, se menţionează în studiu.

digi24

Related posts

După un selfie, o fată s-a ars pe 40% din suprafaţa corpului. Prognostic rezervat

Redacția

Peste 1.300 de cazuri noi de coronavirus după efectuarea a 9.500 de teste. Aproape 1.000 de pacienți sunt la terapie intensivă

Redacția

INTERVIU Psihiatru, despre problemele cu somnul: „Multe persoane au ajuns la spital în ultimă fază, când insomnia este foarte gravă“

Redacția
Încarcă...