NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Percheziţii de amploare la Iași. DNA vizează mai multe spitale COVID-19 din România care ar fi achiziționat la suprapreț teste PCR

În aceste momente, Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Brașov (DNA Brașov) efectuează zeci de percheziţii la Iași dar şi în alte judeţe din România.

Procurorii vizează mai multe infracţiuni de corupţie dar şi alte fapte conexe cu infracţiunea de corupţie.

UPDATE 10:40 Pe lângă testele PCR, în anchetă sunt vizate și achiziții de aparatură medicală pentru tratarea infectărilor cu COVID-19. Aceleași surse neoficiale au declarat că în anchetă s-ar afla inclus și Spitalul Mobil de la Lețcani. Momentan informațiile nu sunt confirmate oficial.

UPDATE: Conform unor surse BZI.RO, se pare că ancheta are în centrul ei o campanie de achiziționare, la suprapreț a testelor PCR pentru depistarea infecției cu COVID-19

  

DNA a descins în zeci de locaţii din Iași

Conform comunicatului emis de DNA, procurorii au descins în 22 de locaţii din Iași, Harghita și Braşov.

” Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiunide corupție și asimilate celor de corupție, săvârşite în perioada decembrie 2019 – prezent.

În cursul zilei de 03decembrie 2020, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 22 de locații situate pe raza județelor: Brașov, Harghita și Iași, din care patru sunt instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcție Generale Anticorupție și a Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenţa cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.” a comunicat DNA.

Mai multe spitale COVID-19 din România sunt vizate

Conform mai multor surse, procurorii au descins în mai multe spitale COVID-19 din România. Printre spitale se mai fac percheziţii la o companie farmaceutică dar şi la o persoană fizică din Iași. Conform acelorași surse judiciare, la Brașov sunt două spitale COVID-19, un spital din Odorheiul Secuiesc, dar și o firmă de medicamente.

bzi

Advertisements

Related posts

Mitropolia nu interzice atingerea raclei: „Moaştele nu fac rău”. Regulamentul pelerinajului

Redacția

Accident rutier! O maşină s-a răsturnat după un impact puternic

Redacția

Reguli încălcate de credincioși! Unii ating sau sărută racla Sfintei Parascheva

Redacția
Încarcă...