RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pensii speciale pentru aleșii locali

De la 1 ianuarie, primarii, viceprimarii şi aleşii locali vor primi pensii speciale. Edilii şi şefii consiliilor judeţene care au deţinut astfel de funcţii începând cu anul 1992 şi s-au pensionat deja pot depune până în primăvară cererile pentru acordarea unor indemnizaţii suplimentare pensiilor.

Persoanele care au deţinut cel puţin un mandat au drept la o indemnizaţie lunară, calculată la nivelul a 0,4% din venitul lunar înmulţit cu numărul de luni de mandat, dar nu mai mult de 144 de luni.

De exemplu, primarul Iasului, Mihai Chirica ar putea primi in plus la pensie 1300 lei, raportat la venitul lunar actual. Maricel Popa ar putea primi in plus 2400 lei pe luna daca luam in calcul media veniturilor lunare ale sefilor de consilii judetene, care se ridica la 12.000 lei pe luna.

Sursa www.telem.ro

  

Related posts

Colegiul ”Mihail Sadoveanu” caută paznic

Redacția

Programul de activități culturale si educative care se vor organiza la nivelul Municipiului Pașcani pâna la finele anului 2023.

Carmen Bălăceanu

La 112 ani de când ceferiștii și țăranii și-au dat mâna și au luptat cu armata pentru a elibera răsculații din Ruginoasa, monumentul dedicat acelei zile este lăsat mizerie!

Răzvan Grecu
Încarcă...