NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Pelerinaj pe Drumul Crucii, ASTĂZI, la Hadâmbu. Procesiune impresionantă

Creştinii ortodocşi sunt invitaţi astăzi într-un pelerinaj, de la ora 16.00, la Mănăstirea Hadâmbu, intitulat „Drumul Crucii“. 

 

  

 Procesiunea va începe de la ora 16.00, după ce, anterior, de la 14.00, va fi susţinută Denia celor 12 Evanghelii la mănăstire de către un sobor de preoţi. Pelerinajul va începe la Poarta „Bucuria Crucii“, iar slujba va fi ţinută de Preasfinţitul Calinic Botoşăneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor. Preoţii şi credincioşii vor intona cântările specifice Săptămânii Patimilor şi vor rememora astfel drumul parcurs de Mântuitor spre Dealul Golgota din Ierusalim.

„Din mila Bunului Dumnezeu am ajuns cu mulţi ani în urmă la Ierusalim şi am parcurs Drumul Crucii. Am iniţiat acest pelerinaj la Hadâmbu pentru a ne apropia mai mult de Dumnezeu şi pentru a simţi prezenţa Mântuitorului Hristos. Ne vom aduce aminte în cadrul acestui pelerinaj de Mântuitor, care a dus de bunăvoie Crucea spre patimă. În dreptul fiecărei troiţe se va citi o evanghelie şi se va rosti o ectenie“, a declarat arhimandritul Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu.

După ultima oprire, preoţii şi credincioşii vor reveni în incinta mănăstirii pentru a se închina la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului şi raclele ce adăpostesc fragmente din moaştele mai multor sfinţi ai Bisericii Ortodoxe.

 

Advertisements

Related posts

Ziua Internațională a Poeziei sărbătorită la Colegiul Sadoveanu

Teona Gherasim

Expoziţie – concurs de Coşuri tradiţionale de Paşte, în Piaţa Mihail Sadoveanu

Teona Gherasim

Samuraii, așa cum nu i-a văzut niciodată Occidentul. Luptătorii legendari ai Japoniei

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site