RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Pelerinaj pe Drumul Crucii, ASTĂZI, la Hadâmbu. Procesiune impresionantă

Creştinii ortodocşi sunt invitaţi astăzi într-un pelerinaj, de la ora 16.00, la Mănăstirea Hadâmbu, intitulat „Drumul Crucii“. 

 

  

 Procesiunea va începe de la ora 16.00, după ce, anterior, de la 14.00, va fi susţinută Denia celor 12 Evanghelii la mănăstire de către un sobor de preoţi. Pelerinajul va începe la Poarta „Bucuria Crucii“, iar slujba va fi ţinută de Preasfinţitul Calinic Botoşăneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor. Preoţii şi credincioşii vor intona cântările specifice Săptămânii Patimilor şi vor rememora astfel drumul parcurs de Mântuitor spre Dealul Golgota din Ierusalim.

„Din mila Bunului Dumnezeu am ajuns cu mulţi ani în urmă la Ierusalim şi am parcurs Drumul Crucii. Am iniţiat acest pelerinaj la Hadâmbu pentru a ne apropia mai mult de Dumnezeu şi pentru a simţi prezenţa Mântuitorului Hristos. Ne vom aduce aminte în cadrul acestui pelerinaj de Mântuitor, care a dus de bunăvoie Crucea spre patimă. În dreptul fiecărei troiţe se va citi o evanghelie şi se va rosti o ectenie“, a declarat arhimandritul Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu.

După ultima oprire, preoţii şi credincioşii vor reveni în incinta mănăstirii pentru a se închina la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului şi raclele ce adăpostesc fragmente din moaştele mai multor sfinţi ai Bisericii Ortodoxe.

 

Related posts

„9 Mai – Ziua Europei”, concurs de desene la Casa de Cultură Municipală Pașcani (Foto)

Redacția

Duminică, Opera ieşeană va încheia actuala stagiune cu o gală triumfală

Redacția

Dacii foloseau piepteni din corn de cerb ca să scape de păduchi. Ce au descoperit arheologii la Pericei, în județul Sălaj

Redacția
Încarcă...