RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Pe cine nu mai trimit partidele în Parlamentul European

Peste 10 europarlamentari vor renunța la funcția din Legislativul european odată cu terminarea actualului mandat, unii dintre ei urmând chiar să iasă din politică.

Traian Băsescu și Corina Crețu nu mai candidează pentru un mandat în PE FOTO Colaj/ Facebook

Traian Băsescu și Corina Crețu nu mai candidează pentru un mandat în PE FOTO Colaj/ Facebook

Lista celor care nu se mai regăsesc între propunerile partidelor pentru Parlamentul European și nici nu candidează independent este deschisă de fostul președinte Traian Băsescu, care renunță la politică, deschizând un ONG. Fostul șef de stat al României a avut un mandat, intrând pe lista PMP în 2020.

  

Similară este și situația Corinei Crețu, care a demisionat recent din PRO România, în urma unui scandal privind negocierea partidului cu AUR. Astfel, nu mai este propusă pentru un nou mandat sau o altă funcție politică. Crețu este fostă jurnalistă, a fost desemnată în 2014 comisar european pentru Politică Regională și a fost purtător de cuvânt al președintelui Ion Iliescu, iar primul mandat de eurodeputat l-a obținut în 2007.

PSD și PNL schimbă cinci eurodeputați

Cinci actuali eurodeputați lipsesc de pe lista comună a PSD-PNL. Unul dintre cazuri este cel al reprezentantului liberalilor Marian-Jean Marinescu, care a devenit cel mai longeviv eurodeputat român,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

După demisia din Parlament, Dodon a zburat la Moscova să facă afaceri și să aducă investitori ruși la Chișinău

Redacția

Medvedev îl atacă din nou pe Macron, vulgar, în franceză, înaintea unei vizite a şefului statului francez la Kiev. „Să ia mai multe perechi de chiloţi! Va mirosi foarte puternic”

Redacția

Autoritățile sanitare franceze recomandă ca persoanele sub 30 de ani să NU fie vaccinate cu serul anti-Covid Moderna

Redacția
Încarcă...