RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Pe 25 iunie 2016 s-a zburat, pentru prima data din Iasi, spre capitala Spaniei

Aeroportul International Iasi a inaugurat pe 25 iunie anul curent primul zbor direct IASI-MADRID, cursa ce va fi efectuata saptamanal de Compania Nationala TAROM.       

     

Astfel, iesenii dar si locuitorii din regiunea de N-E au acum posibilitatea sa calatoreasca spre aceasta noua destinatie in fiecare zi de miercuri si sambata. Avionul decoleaza de la Iasi la ora 19:50 si ajunge pe Aeroportul Barajas (Madrid) la ora 23:05. Decolarea la Madrid are loc la ora 00:10, iar aeronava va ateriza la Iasi la ora 05:10.

  

Introducerea noii curse vine in urma negocierilor intense cu operatorul aerian care a inteles necesitatea conectarii Iasului cu centre europene puternice.

Lansarea primului zbor spre capitala Spaniei a avut loc la Aeroportul Iasi, in incinta noului terminal de pasageri. Evenimentul a inceput cu o conferinta de presa, urmata de taierea tortului tematic. Din program nu au lipsit momentele artistice de dans traditional spaniol si de interpretare chitara clasica. Punctul culminant al evenimentului l-a reprezentat „botezul” aeronavei, cu arcul de apa, iar la momentul decolarii spre noua destinatie au avut ocazia sa asiste si jurnalistii.

 

Marius BODEA, Presedintele C.A. Aeroportul International Iasi:

„ De-a lungul timpului, Madrid a fost destinatia cea mai solicitata de cei care doresc sa calatoreasca de la Aeroportul Iasi si iata ca, dupa indelungi discutii cu partenerul nostru strategic, Compania Nationala TAROM, acest vis al comunitatii iesene, dar si al intregii regiuni de Nord-Est a devenit realitate incepand cu 25 iunie 2016. Iasul este conectat direct cu o noua capitala europeana, Madrid fiind un puternic centru industrial si universitar al Europei, o destinatie turistica foarte atractiva, care gazduieste anual peste 30 de milioane de vizitatori. Iar dincolo de acestea, Madrid este locul unde concetatenii nostri au plecat sa munceasca, iar acum este momentul cand acestia pot reveni mai usor acasa sau familiilor lor de aici pot sa ii regaseasca mai usor acolo unde ei lucreaza. Evident, acest lucru a devenit posibil datorita unei colaborari stranse cu operatorul TAROM, iar noi vom continua sa dezvoltam toate rutele necesare pentru ca Iasul sa fie legat de cat mai multe destinatii din Europa, si nu numai. Noua investitie pe care compania TAROM o face in Iasi are sanse sa fie una de mare succes, si ne dorim foarte mult ca un astfel de parteneriat sa devina si mai consistent. Tin sa multumesc inca o data companiei nationale pentru deschiderea si increderea acordate.”

Costin CIOTEC, Director Marketing si Vanzari TAROM:

 „Inaugurarea zborului Iasi-Madrid este o reusita pentru compania noastra. Cu acest zbor, TAROM ajunge la 19 frecvente pe saptamana si opt destinatii deservite pe curse externe din Iasi, alaturi de cele 30 de frecvente saptamanale pe ruta interna Otopeni. Peste 10% dintre pasagerii care calatoresc cu TAROM sunt imbarcati si debarcati pe Aeroportul Iasi, iar anul acesta speram sa depasim aici pragul de 250.000 de pasageri. Aeroportul Iasi este un partener important pentru TAROM, aflat intr-o zona cu un potential insemnat de dezvoltare.  Vom acorda o atentie deosebita cresterii activitatii pe acest aeroport, iar aici ma refer inclusiv la zboruri care sa ofere posibilitatea unor conexiuni catre destinatii mai indepartate”.

Paul BUTNARIU, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Iasi:

„Salut introducerea cursei Madrid direct din Iasi si ma bucura faptul ca o companie precum este TAROM acorda o atentie sporita aeroportului nostru. In plus, nu doar Camera de Comert Iasi, ci si celelalte Camere din regiunea de Nord-Est apreciaza sporirea numarului de curse si, in mod special, a numarului de pasageri la Aeroportul Iasi. Acest lucru se datoreaza, evident, unui management performant si unei excelente colaborari cu companiile aeriene care vin sa investeasca la Iasi. Ma bucura in mod deosebit faptul ca mediul de afaceri are, iata, atat de mai multe disponibilitati de a se deplasa spre orase europene puternice din punct de vedere economic. Iar unul dintre efectele benefice ale dezvoltarii Aeroportului Iasi este ca numarul de turisti in zona noastra este mai mare decat suma toturor celorlalte resedinte de judet din regiune de N-E, o performanta deosebita pentru orasul nostru. Datorita  posibilitatilor de acces oferite de cursele aeriene de pe Aeroportul Iasi, se dezvolta conferinte, simpozioane, tot ceea ce exista pe industria orizontala, legata de aceste afaceri. Apreciez posibilitatile de dezvoltare la Iasi, iar Camera de Comert a propus deja cateva idei din partea mediului de afaceri, respectiv noi directii de dezvoltare pentru ceea ce inseamna curse, respectiv Amsterdam si Heathrow – Londra, destinatii ce permit conexiuni intercontinentale mult mai rapide”.

          

Reamintim ca Iasi-Madrid este prima cursa externa introdusa de compania TAROM, in acest an, in programul de zbor de la Aeroportul Iasi. In prezent, Compania Nationala TAROM opereaza zboruri directe din Iasi spre sapte destinatii externe: MADRID, MUNCHEN, LONDRA, ROMA, BOLOGNA, TORINO si TEL AVIV, dar si curse interne spre OTOPENI.

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Slujbă de pomenire la statuia domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt!

Marius Parteni

Prognoza meteo pentru martie: Sunt estimate temperaturi apropiate de cele normale. Va ploua mai mult decât de obicei în această lună

Redacția

Sfinţii Petru şi Pavel, prăznuiți de creștini la 29 iunie

Redacția
Încarcă...