NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pavele din banii europeni au ajuns în lacul Peștișorul! Primăria promite că le va recupera! (FOTO)

Dezastrul de la lacul Peștișorul se va menține și în următorii ani. Primăria municipiului Pașcani anunță că e în căutare de soluții pentru a consolida malul lacului și că până atunci zona va fi igienizată, iar porțiunea prăbușită va fi securizată cu bandă și gard.

Cei din conducerea urbei mai spun că vor recupera toate pavelele ce s-au prăbușit în lac și că le vor depozita până când aleea va fi refăcută. Aceasta din urmă a fost amenajată în cadrul unui proiect european, iar în ianuarie experții guvernamentali ar fi trebuit să vină în teren pentru a face o ultimă verificare a lucrărilor. Din cauza pandemiei cu COVID 19, inspecția a fost amânată pentru o dată ulterioară.

„La lacul Peștișorul sunt lucrări de igienizare și zona se resecurizează cu bandă și gard. Se vor strânge pavelele și se vor depozita, iar în prezent se caută soluții eficiente pentru consolidarea malului și reamenajare. Vizitele pentru PIDU au fost amânate din cauza pandemiei. Proiectul este până la limita cu apa. Zidul de susținere nu face parte din proiect. Aleea va fi refăcută” , se arată într-un răspuns oferit de purtătorul de cuvânt al Primăriei, prin intermediul unei aplicații electronice.

Reamintim că prăbușirea malului de susținere a lacului a început la finalul verii trecute, iar la propunerea consilierilor liberali în octombrie 2019 Consiliul Local a emis o hotărâre privind reactualizarea documentației de reabilitare a malurilor acestui lac. Din păcate, hotărârea nu a fost pusă în practică de primarul Dumitru Pantazi.

  
Advertisements

Related posts

O păşcăneancă cere repararea străzii Fundac Ştefan cel Mare, distrusă de maşinile care merg spre sere

Ema Roman

Conductă de apă fisurată după asfaltările de pe 1 Decembrie!

Marius Parteni

Protestul muncitorilor de la fostul Scudas înăbușit pentru câteva zile

Marius Parteni
Încarcă...