RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Paul de România a fost arestat preventiv în Malta. El e condamnat definitiv în România în dosarul de corupție Ferma Băneasa

Instanța din Malta a decis luni arestarea preventivă a lui Paul de România până pe data de 9 mai, a anunțat ministrul Justiției, Alina Gorghiu. Ea arată că solicitarea acestuia de a fi eliberat pe cauțiune a fost respinsă de magistrații maltezi, decizie care poate fi însă contestată.

Paul de România a fost localizat duminică într-o stațiune din Malta în urma cooperării dintre poliția română și cea malteză, au declarat pentru G4Media surse oficiale. Urmează ca România să ceară extrădarea lui, după ce o cerere similară a fost respinsă de justiția franceză.

Paul de România a fost dat în urmărire în decembrie 2020 după ce a fugit din România înainte de a fi condamnat definitiv de instanța supremă la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa.

În 27 iunie 2022, el a fost prins pe stradă, la Paris, iar la verificări a prezentat un paşaport eliberat de autorităţile britanice. În luna septembrie, a fost eliberat din închisoare printr-o decizie a Curții de Apel Paris, fiind plasat sub control judiciar.

  

În 2024, o instanță din Franța a refuzat definitiv să îl extrădeze pe fugarul Paul de România.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Harta restricțiilor în trafic pe străzile din centrul Bucureștiului / Cum se circulă de 1 Decembrie

Redacția

Echipa Orban reînvie ideea „statului paralel”. Ce spun specialiştii

Redacția

Ce spune premierul Ciolacu despre candidatura Gabirelei Firea la Primăria Capitalei

Redacția
Încarcă...