NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Patronate: Poliţele RCA s-ar putea scumpi de 4 ori din cauza firmelor de asigurări

Poliţele RCA s-ar putea scumpi de 4 ori, din cauza firmelor de asigurări, nu din cauza service-urilor auto, susţine Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (C.O.T.A.R.).

Potrivit transportatorilor, ultimul raport oficial al Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF) arată că firmele de asigurări care vând RCA au achitat sub jumătate din numărul dosarelor de daună avizate, iar dauna medie achitată a fost de 4.942 lei.

„Cifrele oficiale, publicate de ASF, ne arată că dauna medie pentru daune materiale a crescut cu 1% în anul 2020. În concluzie, preţul RCA nu ar trebui să crească cu mai mult de 1-2%. Din păcate, aceiaşi asiguratori ne-au demonstrat, în perioada 2014 – 2016, că lăcomia unora nu are limite. O parte din mas-media a căzut în capcana întinsă de multinaţionalele din asigurări, astfel încât asistăm la o campanie de dezinformare, bazată pe fale news” – a declarat Vasile Ştefănescu, Preşedinte COTAR.

Advertisements

Potrivit acestuia, societăţile de asigurări au obţinut, prin sprijinul Comisiei Europene, modificarea legii RCA, în sensul în care preţul RCA va putea creşte după pofta firmei de asigurări, fiind eliminate orice pârghii de control pe care le avea Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) asupra preţului practicat de asiguratori – în condiţiile în care aceştia vând un produs cu caracter obligatoriu (RCA).

Advertisements
  

Aflați amănunte de pe adevarul.ro.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Balcon la parterul blocului – solicitarea unui păşcănean care nu se înţelege cu vecinii

Ema Roman

Claudiu Timofte de la TV Bit nu se dezminte: pensionarii sunt o marfă expirată!

Ema Roman

Reacția administratorului Lorimer S.R.L. la acuzele formulate de consilierul Sorin Olariu (Comunicat)

Redacția
Încarcă...