NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Păţaniile luncaşului care de 25 de ani luptă împotriva sistemului, pentru un hectar de teren. Iată ce a păţit pentru că a contestat privatizarea CAP Lunca

Am 70 de ani. De la vârsta de 45 de ani umblu după o suprafață de teren pe care ar trebui să o primesc de la Primăria Pașcani“, așa își începe un pășcănean povestea prin care ne explică cum se chinuie de aproximativ 25 de ani pentru a intra în posesia unei suprafețe de teren în municipiu. Omul se luptă de mulți ani cu sistemul și arată cu degetul spre conducerea Primăriei.

 Costache Ciurlică are de primit de la Primăria Pașcani aproximativ un hectar de teren. Această suprafață reprezintă cota de 20% cu care i-a fost diminuată proprietatea la începutul anilor ’90. Bărbatul s-a luptat ani de zile prin tribunale, iar acum când a obținut o sentință favorabilă i s-a propus să fie pus în posesie undeva pe administrativul comunei Costești.

  

A refuzat acest lucru, iar ultima dată când a fost în audiențe la Primărie să ceară teren, a primit un răspuns uluitor de la cel care ținea audiențele, viceprimarul Vasile Axinte.

“Pe data de 23 iulie m-am dus la audiențe, fără să fiu înscris pe listă. Când am intrat acolo am fost întâmpinat de domnul viceprimar, care mi-a zis: Tu ce vrei? Vrei şi tu pământ? Asta a repetat de vreo câteva ori. Eu am crezut că face o glumă, văzând că sunt de faţă televiziunile acolo. A spus că dacă vreau pământ să îl caut la biserică. Asta nu cred că este ceva care să arate demnitatea lui ca viceprimar“, ne-a povestit Costache Ciurlică. 

O parte din terenul pe care cetăţeanul trebuie să îl primească se află în cuva barajului. Păşcăneanul este convins de faptul că intenţionat actualul primar al municipiului nu doreşte să rezolve problemele, ca oamenii în vârstă să moară, iar societatea lui să pună mâna pe terenuri.

“De după Revoluţie tot umblu pe la Primărie pentru că nu se dă diminuarea. Eu refuz proprietatea de la Costeşti, pentru că eu aici am avut pământ, în Lunca. Aceste persoane, Pantazi, Răţoi şi toată clica lor, fac doar rău”, mai povesteşte bărbatul.

Costache Ciurlică spune că problemele au apărut după ce fostul CAP din Lunca s-a transformat în societate comercială. În spatele afacerii se afla actual primar Dumitru Pantazi. Nemulţumit de cum au decurs lucrurile, omul s-a adresat cu plângere la Parchet, dar a sfârşit prin a fi amendat.

“Am reclamat prima dată problema  cu CAP care s-a transformat în societate fără acordul oamenilor. Procuratura, domnul procuror Ionescu a fost în cauză. Am făcut un tabel în care au fost trecute semnăturile oamenilor care doreau lichidarea CAP Lunca. Ei au spus că ar fi false. Procurorul l-a chemat pe poliţistul Dascălu, l-a pus să bată la maşină, şi m-au amendat cu 25.000 lei amendă penală şi 5.000 lei cheltuieli de judecată, pe motiv că unii oameni nu şi-au mai recunoscut semnăturile“, spune Ciurlică.

Luncaşul crede că firma primarului Pantazi ţine teren fără acte doveditoare, care ar putea fi redat oamenilor. El îi transmite edilului:”Să îi vină mintea la cap şi să intre în legalitate. El este primul vinovat. În situaţia mea sunt multe persoane din Lunca, dacă nu chiar toţi cărora le-au fost diminuate terenurile”.

Privatizarea CAP Lunca a făcut obiectul mai multor anchete jurnalistice prin anii 1996 – 1997. Costache Ciurlică alături de jurnalişti au fost daţi în judecată pentru că aveau curajul să îl atace pe Dumitru Pantazi. În acestea erau prezentate dovezi ale jafului cu terenuri din Paşcani, dar şi modul cum actualul primar le dobândea. Presa de atunci scrie că Pantazi servea cu caş, urdă sau oi pe cei care îl ajutau în afacere. Dovadă în acest sens fiind bonuri de mână cu semnătura acestuia pe baza căruia persoane cu funcţii beneficiau de produse.

Dumitru Pantazi nu a putut fi contactat pentru a prezenta un punct de vedere faţă de acuzaţiile care i se aduc.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Prețul la Salubritate crește din nou!

Marius Parteni

Dumea a demisionat de la Eco Salubritatea

Răzvan Grecu

Primăria Pașcani înlocuiește capacele de canal de pe Esplanadă

Iulia Atodiresei

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site