RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Pastor septuagenar din Berlin, jefuit şi ucis în chinuri de doi români. „Nu s-au oprit nici când bietul om nu mai respira”

Doi tineri din România, unul de 20 de ani, celălalt de 24, sunt principalii suspecţi într-o crimă anchetată de poliţiştii din Berlin. Victima, un bărbat în vârstă de 77 de ani, a murit în condiţii groaznice.

Pastorul Reinhold Zuber (77 de ani) a fost găsit fără suflare în apartamentul său din Thomasiusstraße 5, în cartierul berlinez Moabit, pe 4 iulie.  Pompierii au fost chemaţi să spargă uşa apartamentului în care acesta locuia, după ce vecinii nu-l mai văzuseră de mai multe zile şi se temeau că s-ar fi putut întâmpla ceva rău.  

Cele mai negre temeri ale lor s-au adeverit, scrie Berliner Morgenpost. Trupul septuagenarului a fost găsit întins pe jos, într-o poziţie care lăsa să se vadă că nu a avut parte de o moarte uşoară. Anchetatorii ajunşi la faţa locului au realizat că era vorba despre o omucidere. 

Puţin mai târziu, autopsia pastorului a confirmat acest lucru. Zuber a avut partea de o moarte cumplită. Anchetatorii consideră că el ar fi murit pe 30 iunie sau 1 iulie, iar cum uşa nu a fost forţată au tras concluzia că victima îşi cunoştea bine călăii şi le-a deschis uşa. O provocare pentru ei a fost să găsească principalii suspecţi dintr-un cerc larg.   

  

Pastorul obişnuia să primească tineri cu care întreţinea relaţii sexuale  

Asta pentru că, în timpul liber, Reinhold Zuber lucra ca volunar pentru o fundaţie care ajuta bolnavii infectaţi cu HIV. În plus, pastorul, care nu făcuse un secret din faptul că era homosexual, era adeseori vizitat de mai mulţi tineri. Aşa ar fi ajuns să-i cunoască şi pe cei doi ucigaşi.  

Se pare că unul dintre cei doi români ar fi întreţinut relaţii sexuale cu septuagenarul berlinez, după care, împreună cu colegul său l-au jefuit. Germanul a avut parte de o moarte cumplită, mai spun surse din cadrul anchetei. El ar fi fost torturat de cei doi români pentru a le spune unde îşi ţinea banii şi obiectele de preţ, iar la sfârşit a fost omorât tocmai pentru a nu depune plângere.  

„Nemernicii nu s-au oprit nici atunci când bietul pastor nu mai putea respira”, spun surse din cadrul anchetei. Ca să-l facă să le dea banii, ucigaşii i-au fracturat mai multe oase şi l-au lovit cu brutalitate ore în şir. Acum, cei doi români au fost arestaţi preventiv şi riscă să petreacă ani buni după gratii. Ei neagă orice implicare în acest caz, însă anchetatorii ar avea suficiente dovezi pentru a demonstra că cei doi sunt vinovaţi în acest caz.  

Berliner Morgenpost notează că un caz asemănător a avut loc în urmă cu aproximativ doi ani, în februarie 2018. Atunci, un pastor în vârstă de 54 de ani a fost ucis brutal într-un birou din Charlottenburg. Ucigaşul a fost prins, dar a stat doar câteva luni după gratii. Apoi, făptaşul în vârstă de 27 de ani a fost internat în psihiatrie de către o instanţă, după ce judecătorii au ajuns la concluzia că suferea de o boală gravă psihică. Bărbatul le-a spus atunci anchetatorilor că un „duh rău” l-a pus să-l ucidă pe pastor. 

adevarul

Related posts

Moș Crăciun a fost adus la Poliția Municipiului Pașcani (VIDEO)

Răzvan Grecu

Trei ieşence, condamnate după ce şi-au pus 9 electrovalve şi 11 aspersoare sub fuste. Cum au fost prinse şi care a fost paguba?

Redacția

Accident rutier la ieșirea din Pașcani. Au fost implicate trei autoturisme

Teona Gherasim
Încarcă...