NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pașcaniul rămâne fără cinematograf! PSD și PMP au spus nu propunerii PNL!

Mult așteptatul cinematograf rămâne la nivelul de promisiune electorală. Deși în anul 2016, PSD Pașcani promitea într-un clip electoral înfințarea unui cinematograf, astăzi împreună cu consilierul Sorin Olariu de la PMP, social democrații au respins o propunere a PNL în acest sens.

„La capitolul cu indicatorul 71.01.30 se prevede achiziția de aparatură video audio pentru înființare cinematograf, suma fiind de 500.000 de lei. Bani necesari se vor lua de la mărirea de capital prevăzută la Eco Salubritate”, a dat citire amendamentului la buget, Claudiu Bodoașcă.

De partea celaltă, Gabriela Nedelcu, viceprimarul municipiului Pașcani, din partea PSD, pare că și-a adus aminte de ce a promis în 2016 că va reînființa cinematograful.

„Dumneavoastră faceți acest amendament pentru că dă bine, poate, și sună frumos și ne dorim cu toții să avem un cinematograf în Pașcani, dar îmi pare rău că puneți în balanță achiziția de divere utilaje pentru curățenia orașului nostru cu înființarea unui cimitir. Noi nu avem nimic împotrivă să înființăm acest cimitir, pardon cinematograf, însă nu aveți în spatele acestui proiect niciun studiu de oportunitate, un studiu economic, să vedem se justifică să investim acești bani”, a contrat propunerea Gabriela Nedelcu, viceprimarul municipiului Pașcani.

Bodoașcă a replicat explicând că aceste cheltuieli vor fi minime la  cinematograf, forța de muncă și locația existând deja. Mai mult, acesta a mai atras atenția că din cultură nu trebuie să se facă profit și a propus ca biletele de acces la filme să fie subvenționate de la bugetul local, la fel ca și cele de la teatru.

Am vrut ca mai multe clarificări să vi le dăm atunci când proiectul ajungea pe masa Consiliului Local. Dar dacă ați deschis subiectul, trebuie să lămurim. Suma de 500.000 de lei ajunge pentru achiziție și montaj aparatură. Am oferta aici. La Casa de Cultură există salariați care au contract de muncă și pot lucra legal sâmbăta și duminica, conform prevederilor legale din Codul Muncii. Deci nu trebuie personal suplimentar. Cultura nu trebuie să facă profit. Nu putem să condiționăm înfințarea unui cinematograf de realizarea unui profit. Este vorba despre cultură. De ce facem spectacole și le subvenționăm? Pentru cetățeni. Dacă vreți să facem neapărat profit la cinematograf, atunci nu ar trebui să mai facem nici zilele orașului, nici spectacole, că nu fac profit. Putem să subvenționăm biletele de intrare, pentru că același lucru îl facem și la spectacolele de la Casa de Cultură. Trebuie să facem ceva, să începem de undeva”, a replicat Claudiu Bodoașcă.

Nedelcu nu s-a lăsat înduplecată de aceste explicații și a dat tonul votului negativ trimițând PNL să caute un investitor privat.

Nu avem nimic să împotrivă să sprijinim un privat să facă o astfel de activitate. Căutați pe cineva să vină și îi dăm facilități”, a răspuns Gabriela Nedelcu.

Advertisements
Loading...

Related posts

Un pășcănean, în așteptare la audiențele de astăzi. ” Morții, unde-i îngropăm”?

Marius Parteni

Liftul întârzie finalizarea investiției la Bibliotecă! Noul sediu va fi inaugurat în februarie, susțin reprezentanții Primăriei

Ema Roman

Angajații Primăriei au trecut la plombarea gropilor. Iată străzile unde se va turna anul acesta covor asfaltic

Marius Parteni
Încarcă...