NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Pașcaniul în scenariul portocaliu! Unitățile medicale copleșite de numărul mare de infectări

Municipiul Pașcani a trecut de pragul de 3 la mia de locuitori infectați cu Covid-19. Conform Institutului Național de Sănătate Publică, incidența calculată pe ultimele 14 zile este de 3.81 cazuri la mia de locuitori. Valul patru al pandemiei a făcut ca numărul de cazuri de coronavirus să crească în județul Iași, iar paturile din spitale să fie insuficiente.

Conform Direcției de Sănătate Publică Iași, astăzi, toate cele 7 paturi de la ATI destinate bolnavilor cu formă gravă de coronavirus sunt ocupate.

La Spitalul CF Pașcani, suport covid, sunt 35 de paturi pentru bolnavii cu forme medii de coronavirus. Și aici nu mai există nici un loc pentru internare.

Direcția de Sănătate publică a anunțat că în ultimele 24 de ore, în județul Iași, au fost înregistrate 443 cazuri noi de Covid-19 și 15 decese. Conform platformei naționale de vaccinare, în municipiul Pașcani sunt disponibile 1.630 locuri pentru vaccinare cu serul Pfizer.

  

După ce o localitate atinge incidența de 3 la mia de locuitori este necesară convocarea Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență pentru adoptarea de măsuri de prevenție și limitare a răspândirii virusului SARS-COV-2, în conformitate cu prevederile Hotărârilor CNSU și a celor de Guvern în vigoare.

De luni, 4 octombrie, municipiul Pașcani a intrat în scenariul portocaliu, iar Comitetul Județean a dat o nouă hotărâre, privind restricțiile împuse în acest caz.

În localitățile în care rata de infectare este peste 3 la mie, dar nu depășește 6 la mie accesul în restaurante, săli de spectacole sau evenimente se poate face pe baza certificatului verde COVID.

Când rata de infectare este între 3 și 6 la mie, competițiile sportive în spaţii închise sau deschise pot avea loc cu până la 30% din capacitatea maximă a spațiului și cu distanță de minim 1 metru între persoane, pentru cele care au certificatul verde.

Cinematografele pot fi deschise până la 50% din capacitatea maximă a spațiului tot pentru persoanele care au certificatul COVID.

Spectacole, concerte și festivaluri în aer liber au loc cu maxim 1.000 de spectatori cu certificat COVID și cu purtarea măștii de protecție.

Nunți și botezuri se pot organiza în interior cu maxim 200 de persoane, iar mitinguri cu 100 de persoane.

Restaurantele și cafenele în interior sau pe terase pot sta deschise între orele 5.00 – 2.00, până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului. Pot intra deținătorii de certificat verde.

Sălile de fitness pot fi ocupate, cu certificat COVID, până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului.

Hotărârea nr. 140 o puteți consulta AICI.

Advertisements

Related posts

Cîțu: Când vom avea 10 milioane de persoane vaccinate vreau să revenim la normal, fără restricții, fără mască. Relaxarea, în două etape

Redacția

Avertismentul unui medic din prima linie: Se schimbă profilul pacienților COVID. Ultimele zile au adus la spital pacienți tineri

Redacția

Adrian Marinescu: Mutația britanică a virusului SARS-CoV-2 nu afectează vaccinul. Ce spune medicul despre vaccinarea asimptomaticilor

Redacția
Încarcă...