NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pașcaniul, grad de colectare scăzut al deșeurilor! Șefii Primăriei supărați când au fost întrebați ce au făcut!

Municipiul Pașcani reciclează între 2 și 3% din cantitatea de deșeuri colectată anual la nivel local, iar anul acesta trebuie să ducă acest procent la 15%. Drept urmare a fost aprobat la nivelul Consiliului Local proiectul de hotărâre „Colectează Selectiv”, ce se va desfășura până la finele anului 2020.

Proiectul privind această campanie a fost adoptat în ședința de ieri ce a avut loc la Primăria Pașcani. Nu a trecut fără discuții dure, pe care șefii Primăriei le-au acceptat cu greu, cel mai probabil pentru a acoperi lipsa de implicare.

„Este un proiect foarte bun, pe care îl vom vota. Nu pot să nu remarc că de 8 ani de zile nu s-a făcut nimic în acest sens. Dacă am fi demarat campanii de informare și conștientizare, dacă am fi creat posibilitatea colectării selective, nu ne-am fi aflat aici. Trebuie să creștem gradul de colectare selectivă, mai ales că într-un fel suportăm penalități”, a subliniat Marius Pintilie, consilier local PNL.

Viceprimarul Gabriela Nedelcu a ținut să precizeze câteva informații legate de activitățile cuprinse în această campanie, dar a lansat un atac către consilierul PNL ce luase cuvântul.

  

„Ne-am propus multe activități, este drept în zona de case. Am mai avut o campanie cu implicarea unităților de învățământ, dar a fost suspendată din cauza pandemiei. Aș vrea să îl întreb pe domnul Pintilie ce l-a oprit să propună proiecte de acest fel de când este consilier local”, a subliniat viceprimarul Nedelcu.

Întrebarea ei a fost privită ca fiind una nepotrivită de către Marius Pintilie.„Eu dacă aș fi fost în locul dumneavostră nu aș fi adresat această întrebare. Sunteți plătiți din banii cetățenilor să faceți treabă. Vreți să vin eu la Primărie să mă apuc de treabă? În trecut am avut acțiuni prin care arătam cât de important este să oferim posibilitatea oamenilor să depoziteze selectiv deșeurile și chiar îmi doresc să rezolv această problemă”, a concluzionat Marius Pintilie.

Administratorul public Gică Zanet a admis că gradul de colectare la nivel local este unul extrem de mic, față de plafonul pentru acest an.

„Acum, un procent de 2 – 3% este reciclat. Am plătit pentru depozitarea deșeurilor. Până la sfârșitul anului trebuie să avem un procent de 15%”, a explicat Zanet.

Campania „Colectează Selectiv” se adresează locuitorilor din zona de case. În fiecare săptămână ei vor primi saci de diferite culori, în care vor trebui să depoziteze deșeurile . Valoarea campaniei este 46.200 lei.

Advertisements

Related posts

Educație și sănătate pentru elevii pășcăneni, prin practicarea artelor marțiale

Teona Gherasim

Primarul Dumitru Pantazi acuză ApaVital de dezinformare: Lungimea canalizării din Gâștești va fi egala cu cea a rețelei de apă!

Răzvan Grecu

Curtea şi terenul de sport de la „Unirea” au fost asfaltate. Celelalte lucrări programate au fost amânate

Marius Parteni
Încarcă...