NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pașcaniul fără comisie de evaluare anuală a secretarului Primăriei, din cauza Irinei Jitaru

O prevedere legală care reglementează evaluarea anuală a secretarului general al Primărie nu este pusă în practică la Pașcani. Este vorba despre articolul  485 din Codul Administrativ, care prevede la aliniatul 5 că evaluarea performanţelor profesionale individuale ale secretarului general al unităţii administrativ-teritoriale se realizează de către o comisie de evaluare formată din primar, respectiv preşedintele consiliului judeţean şi doi consilieri locali, respectiv judeţeni, desemnaţi în acest scop, cu majoritate simplă, prin hotărâre a Consiliului Local sau judeţean, după caz.

Codul administrativ a intrat în vigoare în vara anului 2019, iar de atunci Irina Jitaru nu a avut parte de nicio astfel de evaluare. Prin comparație, în localitățile din jurul Pașcaniului astfe de comisii au fost aprobate în Consiliul Local. Un astfel de exemplu este la Lețcani, unde s-a aprobat în luna martie o astfel de hotărâre de Consiliu Local. La baza acesteia a stat un proiect de hotărâre inițiat de către primar, în urma unui referat făcut de secretarul general al unității administrative.

Conform unor informații din Primărie, un astfel de referat nu a fost făcut de către secretarul Irina Jitaru nici în mandatul fostului primar, nici în al actualului, astfel că a scăpat fără ca performanţele profesionale să-i fie evaluate așa cum prevede legea.

Contactată telefonic pentru explica această situație, Irina Jitaru nu a răspuns apelurilor telefonice repetate.

  
Advertisements

Related posts

Firmele din Pașcani cu profil agricol vor despăgubiri din cauza secetei. Printre acestea și societatea primarului Pantazi

Marius Parteni

Propunere de deschidere a unei căi de acces dintre două blocuri de pe strada Grădiniţei

Ema Roman

Ce le mai transmit păşcănenii şefilor Primăriei la audienţe

Ema Roman
Încarcă...