NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pașcaniul are nevoie de un cinematograf! Zeci de cinefili la proiecțiile în aer liber, din piațeta Primăriei

Trei zile de film românesc, în aer liber, au avut loc în perioada 11-13 septembrie, la Pașcani. În fiecare seară, zeci de cinefili au fost prezenți în piațeta Primăriei, unde au vizionat pelicule de succes.

„Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale” a fost pentru al treilea an la Pașcani, unde s-a bucurat de succes. Scopul evenimentului cultural este acela de a promova filmul românesc din toate timpurile, aducând un omagiu cinematografiei naționale și cineaștilor români.

În cele trei zile de proiecție au rulat filmele: ”Chirița în Iași”, ”B.D. – La munte și la mare” și ”Dacii”.

Conform unei postări, pe pagina de facebook a Primăriei Pașcani, intrarea a fost liberă, în limita locurilor disponibile, cu respectarea măsurilor sanitare impuse.

”Administrația publică locală a luat toate măsurile necesare pentru ca evenimentul să se desfășoare în condiții de siguranță. Astfel, scaunele și piațeta Primăriei Municipiului Pașcani au fost dezinfectate înainte de proiecție de către SC CLP EcoServ, la intrare toți participanții au fost sfătuiți să poarte mască faciala de protecție corespunzător, iar cei ce nu au avut au primit din partea Primăriei Municipiului Pașcani. De asemenea, participanții au avut la dispoziției și dezinfectant pentru mâini.La finalul fiecărei seri de film în aer liber, zona și scaunele au fost dezinfectate de către SC CLP EcoServ”, se precizează într-o postare pe pagina de facebook a Primăriei Pașcani.

Prezența mare  a publicului demonstrează că în municipiul Pașcani este nevoie de înființarea unui cinematograf. În februarie 2020, consilierii PNL au depus un proiect de hotărâre, ca de la bugetul local să fie alocată suma de 500.000 lei pentru echipamente video și audio, pentru deschiderea cinematografului în cadrul Casei de Cultură ”Mihail Sadoveanu”. Însă consilierii PSD și PMP au respins acest proiect.

Reamintim că înainte de 1989 și în primii ani de după Revoluție, la Pașcani funcționau două cinematografe: unul la Casa de Cultură și unul la Clubul CFR din zona vale. În momentul de față, mai multe localități din jurul municipiului nostru au cinematografe funcționale: Roman, Iași, Bacău sau Suceava, iar pășcănenii sunt nevoiți să se deplaseze în aceste locuri pentru a viziona un film.

loading...
Advertisements

Related posts

Raed Arafat a explicat în ce condiții poți să ieși din localitate după 15 mai

Redacția

Consiliul Judeţean introduce curse noi de transport

Redacția

Județul Iaşi, sub cod galben de ger. Temperaturi până la -20 de grade

Redacția
Încarcă...