NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pașcaniul a pierdut într-un proces 16.500 de metri pătrați! Judecătorii spun că terenul a fost inclus ilegal în patrimoniul municipiului!

Judecătorii Tribunalului Iași au decis, la finalul lunii iunie, să anuleze o hotărâre de Consiliu Local. Cererea a fost făcută de Compania Națională de Căi Ferate CFR SA, iar în urma deciziei magistraților patrimoniul municipiului se va micșora cu 16.448 de metri pătrați.

 

 

  

Totul a plecat de la o hotărâre de Consiliu Local emisă în anul 2014 sub numărul 28 în care aleșii locali au dispus rectificare patrimoniului UATM Pașcani ce era consacrat printr-o Hotărâre de Guvern. Magistrații au apreciat că aleșii locali nu pot rectifica și completa anexele unei Hotărâri de Guvern dispunând anularea acestui act administrativ.

În 2014 administrația locală a dorit să includă o suprafață 16.448 de metri pătrație din imediata apropierea a Gării și-n proximitatea liniilor de cale ferată. Compania Națională de Căi Ferate CFR SA s-a opus susținând că terenul respectiv este în proprietatea lor, fiind o zonă de protecție stabilită de lege pentru calea ferată.

Terenul în litigiu este cunoscut drept „rampa de încărcare”. În acea zonă este construită și o spălătorie auto, cel mai probabil terenul fiind închiriat de la Compania Națională de Căi Ferate CFR SA. 

Decizia judecătorilor nu este definitivă, împotriva ei municipalitatea putând formula recurs, iar valoarea de inventar a suprafeței de teren este de 1.032.982 de lei

Advertisements

Related posts

Amânare în dosarul „Perla Neagră”

Răzvan Grecu

S-a schimbat legea pensiilor, pentru ce categorii de contribuabili sunt creșteri

Redacția

Rectificare bugetară în regim de urgență: se face dezinfecție în scările de bloc și se dau bani la spital!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site