RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Pașcani: Dezbatere pe tema efectelor psihologice ale pandemiei de COVID-19 (VIDEO)

S-a vorbit foarte mult despre măsurile de siguranță pe care trebuie să le urmăm pentru a ne proteja de infecția cu virusul Covid-19. Însă dincolo de efectele fizice ale pandemiei a existat și un profund impact psihologic asupra noastră, a tuturor.

Organizația Femeilor Liberale din Pașcani împreună cu Organizația de Seniori, a susținut cu sprijinul OFL Iași, o dezbatere, pe tema efectelor psihologice ale pandemiei de COVID-19.

Evenimentul a avut loc ieri, 26 august, în curtea  restaurantului Victoria din municipiu. Invitat a fost doctor Cătălina Ochișor, medic primar, specializarea Boli Infecțioase.

Pe lângă amenințarea directă pe care o reprezintă virusul în sine, pandemia are deja numeroase efecte extramedicale, și schimbă modul în care ne trăim viețile. Discuții importante în cadrul evenimentului organizat ieri au fost și despre începerea școlii, în contextul pandemic actual.

  

Noul an școlar vine cu emoții nu doar pentru elevi! Speriați de pandemie, părinții sunt preocupați să-i învețe pe cei mici cum să respecte regulile sanitare. Și cadrele didactice se pregătesc pentru revenirea elevilor în bănci. Specialiștii în educație și în psihologie spun că anxietatea este problema emoțională cel mai des întâlnită în rândul copiilor care merg la scoală, și poate fi accentuată mai ales în contextul atipic în care ne aflăm acum.

De aceea este esențial să stam cât mai mult de vorbă cu cei mici să le ascultăm și să le înțelegem fricile pe care ni se spun și să intervenim cu explicații pe înțelesul lor.

Potrivit noilor reguli impuse la întoarcerea în școli, pentru limitarea infecțiilor cu noul coronavirus, părinții vor completa o declarație pe proprie răspundere din care să reiasă că cel mic nu prezintă simptome de boală și nu a intrat în contact cu o persoana infectată

La evenimentul de ieri, organizat de OFL Pașcani, au participat și cadre didactice, directori ai unităților de învățământ, părinți și seniori.

Related posts

Combinațiile interzise de alimente – de la carne cu pâine, până la fasole și brânză

Redacția

7 pacienți nevaccinați, în stare gravă în secția ATI de la Spitalul Municipal Pașcani. Noul purtător de cuvânt al unității îndeamnă populația la vaccinare!

Marius Parteni

Fetița din județul Iaşi, spălată pe cap cu o substanță toxică, a intrat în moarte cerebrală

Redacția
Încarcă...