NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Pașcani: Căsătorie civilă în aer liber

Tinerii din Pașcani care vor să-și unească destinele vor avea mai multe variante în ceea ce privește locul în care se pot căsători civil. Căci, dacă în mod tradiţional, cununiile civile sunt organizate la Primărie, acum  puteți opta pentru oficierea ceremoniei în aer liber. La cererea viitorilor soți, căsătoria va putea fi organizată și în afara sediului Serviciului Public Local Comunitar de Evidenţă a Persoanelor sau sediului Primăriei. Astfel, ceremonia oficială va putea avea loc în parcuri, muzee sau în alte locuri în aer liber, prevede un proiect de lege aprobat de Parlament.

”Şi la Paşcani se vor putea oficializa căsătoriile în aer liber, fiind aprobat de către domnul primar Dumitru Pantazi, Regulamentul întocmit de către şefa SCLEP Paşcani, baza legală fiind Legea nr 119/1996, alin. 2 din art. 24 cu privire la actele de stare civilă, cu modificarea şi completarea ulterioară. Astfel, „căsătoria se poate încheia şi în afara sediului serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor sau, după caz, al primăriei competente, cum ar fi grădinile publice, parcurile, muzeele şi alte locuri în aer liber, la cererea viitorilor soţi, cu aprobarea primarului”. Din Regulament se arată că doritorii trebuie să depună cerere cu 30 de zile înaintea încheierii căsătoriei la Ghişeul Unic din cadrul Primăriei Municipiului Paşcani, unde se va specifica şi locaţia oficierii căsătoriei, pe lângă informaţiile de identitate, zi, lună, oră. Important de ştiut este faptul că oficierea căsătoriilor se va efectua în afara sediul Primăriei Municipiului Paşcani în măsura în care condiţiile meteo vor permite”, conform Biroului de Presă din cadrul Primăriei Pașcani.

Solicitanţii trebuie să asigure şi condiţii corespunzătoare pentru oficiere – o masă, un scaun pentru completarea documentelor.În situaţia dată, se oficiază căsătorii după următorul program, în zilele de luni, marţi, miercuri şi joi în intervalul ora 13:00 – 16:00, vineri – 12:00 -14:00, iar sâmbătă şi duminică ora se va stabili de comun acord cu ofiţerul de stare civilă.

  
Advertisements

Related posts

Concurs de frumusețe în Pașcani. Evenimentul Miss Moldova se apropie cu pași rapizi

Teona Gherasim

Mai suntem în contractul de delegare cu ApaVital? (VIDEO)

Redacția

Furnizarea apei industriale este întreruptă în comuna Sirețel

Teona Gherasim
Încarcă...