NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
SocialȘtirea zilei

Pașcani: 1051 de pachete cu produse de igienă de la UE urmează să fie distribuite

Pachetele de la Uniunea Europeană cu produse de igienă au ajuns astăzi în posesia autorităților locale. O mare parte din acestea au fost depozitate la Căminul Cultural din suburbia Blăgești, dar și la sala de sport din cadrul Stadionului Municipal.

Anunțul a fost făcut astăzi de viceprimarul Cristian Rățoi, la conferința de presă de la Primăria Pașcani.

„Astăzi s-au primit ajutoarele trimise de Uniunea Europeană ce constau în produse de igienă, 1051 de pachete, ajutoare care vor fi împărțite de colegii de la Compartimentul Ajutor Social, către persoanele ce sunt pe liste. Mai întâi vor primi de pe listă cei care sunt la ajutor social, apoi cei care sunt cu alocații de susținere a familiei și persoanele cu dizabilități gradul 2 și gradul 1. La ajutoare sociale sunt în jur de 100 de persoane, iar la cei cu alocație de susținere a familiei între 100 și 200”, a declarat Cristian Rățoi.

Un astfel de pachet cu produse de igienă conține periuţă de dinţi, pastă de dinţi, săpun lichid, detergent rufe, șampon și gel de duș.

Advertisements
Advertisements
  

Viceprimarul a menționat de asemenea faptul că, distribuirea pachetelor se va face în perioada următoare.

Persoanele ce beneficiază de aceste pachete provin din trei categorii principale: familiile şi persoanele care au dreptul la un venit minim garantat, familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, persoane sau familii aflate temporar în situaţii critice de viaţă persoane cu handicap grav şi accentuat.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Intoxicație voluntară cu medicamente

Oana Cordoneanu

În plină iarnă au rămas fără acoperiș la casă din cauza coșului de fum

Oana Cordoneanu

Stație meteorologică în municipiul nostru. Pășcănenii pot afla în timp util informații despre vreme

Răzvan Grecu
Încarcă...