RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Pașcani: 1.051 de pachete cu produse alimentare de la UE, urmează să fie distribuite de mâine

Pachetele de la Uniunea Europeană cu produse alimentare au ajuns în posesia autorităților locale. O parte din acestea au fost depozitate la Căminul Cultural din suburbia Blăgești, dar și la sala de sport din cadrul Stadionului Municipal. Anunțul a fost făcut astăzi de viceprimarul Cristian Rățoi.

”Luni a ajuns o nouă tranșă de ajutoare de la comunitatea europeană, pachete cu alimente, 1.051 de pachete. Au fost depozitate o parte dintre ele la sala de sport de la stadion, iar o altă parte la Căminul Cultural de la Blăgești. Încercăm ca de mâine, 26 august, să începem să distribuim aceste pachete beneficiarilor”, ne-a precizat viceprimarul Cristian Rățoi.

Pachetul conține următoarele alimente: făină albă de grâu (5 kg), mălai (4 kg), paste făinoase (800 g), ulei (4 l), zahăr (2 kg), orez (4 kg), 5 conserve din carne de vită a câte 300 g, 3 conserve din carne de porc a câte 900 g, 5 conserve pate de ficat de porc a câte 200 g, 2 borcane de compot de fructe a câte 720 ml, 1 borcan de gem de fructe (360 g), 1 borcan de gem de fructe dietetic (360 g).

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) gestionează acest program destinat familiilor nevoiașe din întreaga țară. Alimentele de la Comunitatea Europeană se acordă prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAPD). Acestea sunt distribuite către beneficiari prin primăriile din fiecare localitate.

  

Conform O.U.G. 84/2020, prioritate la primirea pachetelor de la UE o au beneficiarii venitului minim garantat (ajutor social) și beneficiarii alocației pentru susținerea familiei.

Related posts

Veteranii de război pășcăneni primesc un cadou la final de an

Răzvan Grecu

PNL Pașcani a început strângerea de semnături pentru candidatura lui Klaus Iohannis la președinția României

Teona Gherasim

Femeie însărcinată, bătută de soț

Oana Cordoneanu
Încarcă...