NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Pășcănenii vaccinați cu schema completă pot intra în posesia tichetelor de 100 de lei. Crește numărul persoanelor care se imunizează!

Pășcănenii care s-au vaccinat cu schema completă împotriva Covid-19 în perioada 3-30 septembrie, anul curent, pot merge începând de astăzi la centrul de vaccinare ce funcționează în incinta Primăriei Pașcani, pentru a intra în posesia celor cinci tichete de masă în valoare de 20 de lei fiecare. La Pașcani în ultima perioadă numărul de vaccinări este în creștere. Anunțul a fost făcut de administratorul public, Claudiu Bodoașcă, la conferința de presă de la primărie.

„De astăzi au început să se acorde la centrul de vaccinare tichetele de masă pentru persoanele care s-au vaccinat cu schema completă în perioada 3-30 septembrie. Cei care doresc, nu este obligatoriu, pot ridica tichetele de masă de la centrul de vaccinare. A crescut numărul persoanelor care s-au vaccinat cu prima doză”, a menționat Claudiu Bodoașcă.

Având în vedere că la centrul de vaccinare vin din ce în ce mai multe persoane ce doresc să se vaccineze, primarul Marius Pintilie a anunțat că ia în calcul solicitarea suplimentării numărului de doze. În medie, la Pașcani se folosesc zilnic 100 de doze.

„Am făcut o solicitare telefonică deocamdată, către cei de la DSP Iași, să facă în așa fel încât pe luni, marți să mai trimită un lot de vaccinuri către centrul de vaccinare de la Pașcani. Există o creștere foarte mare a celor care doresc să se vaccineze. Dacă de obicei 400 de doze ajungeau pentru o săptămână și mai rămâneanu din acestea, acum media este undeva la 100 de doze pe zi, asta înseamnă că pe luni, marți terminăm stocul. Într-o discuție cu medicul coordonator de la centrul de vaccinare am ajuns la concluzia că e bine cumva să anticipăm acest lucru, iar de data viitoare când se va face aprovizionarea vom lua poate o cantitate îndestulătoare să acopere eventualele creșteri de solicitări”, a declarat primarul municipiului Pașcani.

  

Statisticile arată că, în perioada 1-12 octombrie, inclusiv, la Pașcani s-au vaccinat 942 de persoane, cu ambele doze. Dintre acestea 269 au fost vaccinate cu prima doză.

Advertisements

Related posts

Suceava: 475 de persoane imunizate împotriva COVID-19 în prima zi de vaccinare; o singură reacţie adversă minoră

Redacția

Numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus rămâne ridicat. În ultimele 24 de ore au murit 11 pacienți din cauza COVID-19

Redacția

Nouă cazuri noi de COVID şi un deces în weekend, în județul Iaşi

Redacția
Încarcă...