NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pășcănenii sunt nemulțumiți de locurile de joacă unde își duc copiii. Așteaptă de la administrația locală mai multe investiții

Pașcaniul este deficitar la capitolul locuri de joacă și recreație pentru copii. Cele care totuși există, se află într-o stare neplăcută tuturor celor care frecventează astfel de spații.

Pășcănenii au mari așteptări de la administrația locală în ceea ce privește parcurile de joacă și de recreație, din municipiu. Aceștia vor să știe că-și pot lăsa copiii în parc, fără să existe riscul ca cei mici să fie expuși pericolului. Asta pentru că de cele mai multe ori este dificil pentru un părinte să găsească un loc de joacă sigur pentru copilul său. Cu cât acesta este mai mic, cu atât temerile părinților sunt mai mari.

Asta se întâmplă în general, dar problema devine serioasă în momentul în care părinții nu au de ales, și își scot copiii în locuri codașe la capitolul siguranță.

  

Parcurile din zona vale a orașului arată această fațetă mai puțin fericită a lucrurilor. Copiii sunt încântați oricum, că sunt scoși afară, însă nu putem spune același lucru și despre părinții lor. Ei stau cu grji, iar despre așa zisele momente de respiro sau recreere, nici nu poate fi vorba.

Reporterii Actualitatea TV au stat de vorbă cu o bunică, venită în parc cu nepoata ei. Femeia se declară nemulțumită de condiția spațiului de joacă, pe care îl compară cu cele din zona deal, însă spune că nu are de ales. Cu ea a fost de acord și o altă doamnă venită cu copilul în același loc de joacă.

Acestea fiind spuse, după finalizarea lucrărilor la parcul Peștișorul, realizate prin Programul Integrat de Dezvoltare Urbană,  oamenii îndeamnă administrația locală să se intereseze și de celelalte locuri de joacă din oraș. Ei nu vor parcuri noi, dar speră ca autoritățile să acorde mai multă atenție celor deja existente.

 

  Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Niciun constructor interesat de reabilitarea clădirii în care funcționează Gărdinița nr. 2 și Creșa nr.1

Răzvan Grecu

Comisia de analiză a dosarelor ANL a stabilit beneficiarii celor patru locuințe. Iată proprietarii

Marius Parteni

Câinii comunitari ar putea fi eliberați din padoc pe străzile municipiului. DSV amenință Primăria: închideți padocul în 24 de ore sau 50.000 lei amendă

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site