RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pășcănenii s-au prins în Hora Unirii și au asistat la un spectacol folcloric în Piața Casei de Cultură (VIDEO)

De ziua Unirii, pășcănenii au fost invitați la un spectacol folcloric în piața Mihail Sadoveanu, organizat de Casa Municipală de Cultură.

 

 

  

În fața celor prezenți la eveniment au concertat cântăreți de muzică populară, artiști cunoscuți în zona Moldovei și nu numai. Fanfara Trubadurii a Casei de Cultură, condusă de către Mihăiță Atomei a fost, și de această dată, o surpriză pentru spectatori care s-au bucurat să-i privească pe artiști, de la mic la mare, și au strigat Bravo după fiecare reprezentație.

Ansamblul de dansuri Rapsozii Siretului, coordonat de Alexandru Gâmbuță a fost, de asemenea, un element important al spectacolului. Îmbrăcați în straie populare de sărbătoare, tinerii au evoluat sub privirile admirative ale celor din public. Au fost și de această dată primiți cu bucurie și apreciați de pășcăneni.

Spectacolul a fost deschis de către Daniela Calistru, directoarea Casei de Cultură, iar din partea administrației locale, a fost prezentă, Gabriela Nedelcu – viceprimarul municipiului.

Rând pe rând, soliștii Nelu Sârbu, Adriana Apostol și Cristinel Iordăchioaia au cântat melodii de muzică pupulară și au transmis fiecare câte un mesaj cu ocazia Zilei Unirii Principatelor.

Din categoria tinerelor talente, valori ale orașului nostru, au urcat pe scenă Petruța Sacară și Emanuel Băiceanu, care au cântat live melodii despre Unire, poporul român și nevoia de a ne uni în simțiri, la fel cum suntem uniți în grai.

La final, toți cei prezenți la spectacol, artiști și pășcăneni, cu mic cu mare s-au prins într-o horă a Unirii, pe muzica Fanfarei Trubadurii.   

{youtube}RvIw-t_7xbY{/youtube}

Related posts

Marius Pintilie susține legalitatea proiectului privind finanțarea lucrărilor de reabilitare a subsolurilor de la blocuri! În București, Primăria Sectorului 1 înlocuiește din bani publici, lifturile din blocuri!

Răzvan Grecu

Spectacolele de Zilele Municipiului se vor ține în piațeta Primăriei! Seară pentru tineri!

Marius Parteni

Unul din subprefecții județului, întrevere cu primarul municipiului. Iată subiectele!

Marius Parteni
Încarcă...