NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pășcănenii plătesc mai mult pentru apă, de la 1 august. Restricții la consum, în zona Pașcaniului!

De la 1 august au intrat în vigoare noile tarife pentru serviciul de apă și canalizare, furnizat de ApaVital. Decizia a fost luată prin votul majorității PSD în luna iunie a acestui an, iar pășcănenii vor achita pentru un metru cub de apă livrat, 8,76 de lei, sumă în care este inclusă și serviciul de canalizare.

Până pe 1 august prețul de furnizare a apei era de 7,11 lei pentru un metru cub, ceea ce face ca majorarea să fie de 1,65 de lei.

În acest context, localitățile rurale din județ vor avea program restricționat de apă. Pe parcursul lunii august, operatorul ApaVital va furniza apă potabilă cu restricții către mai multe localități din Zona Metropolitană Iași, Hârlău, Pașcani, dar și în multe alte localități din județ. Reprezentanții ApaVital susțin că această situație este creată de consumul ridicat de apă într-o perioadă secetoasă, înregistrată în județul Iași

 „Folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creștere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă, ceea ce determină dificultăți în asigurarea unui nivel minim de apă în rezervoare, care să permită funcționarea capacităților de pompare în regim normal. În vederea evitării eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei, ApaVital Iași recomandă utilizatorilor afectați să-și creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere”, au explicat reprezentanții ApaVital Iași.

Advertisements

Related posts

Marius Pintilie, după ce primarul a anonimizat documente publice pentru a apăra interesele familiei sale: „Când e vorba de interesul său aplică o măsură, iar alta pentru oponenții politici!”

Răzvan Grecu

Primăria Paşcani, cap de listă în topul datornicilor la apă!

Redacția

Primăria vrea să mute câinii comunitari la Stolniceni-Prăjescu, dar autoritățile de acolo se opun. Decizia DSV atacată în instanță

Marius Parteni
Încarcă...