NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Pășcăneni cercetați pentru folosirea de petarde! Mesajul autorităților: ”Haideți să nu mai fim indiferenți! Haideți să nu mai fim nepăsători!”

Persoane descoperite că utilizau materiale pirotehnice pe raza municipiului Pașcani, sunt cercetate de agenții Poliției Municipiului. Sesizarea a venit din parte Poliției Locale, care în două situații a surprins tineri care utilizau petarde.

În mai multe zone din municipiu au fost reclamații în acest sens. Reprezentanții Poliției Locale atrag atenția că folosirea acestor materiale constituie infracțiune.

“În ultima perioadă de timp, suntem sesizați despre faptul că unii tineri aruncă petarde în zonele publice, prin acțiunea lor tulburând ordinea și liniștea publică. Până în prezent Poliția Locală a depistat și înaintat îm vederea cercetării Poliției Municipiului Pașcani două cazuri, acestea fiind depistate pe raza municipiului nostru. În conformitate cu prevederile legii 126/1995, privind regimul materiilor explozive, articolul 37, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an, sau cu amendă, orice acțiune cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, ne-a declarat Vasilică Avasiloaie, șeful Poliției Locale Pașcani.

Pentru a atrage atenția opiniei publice, asupra pericolelor la care se expun cei care folosesc petardele, dar și a riscului altor persoane de a fi accidentate, reprezentații instituției din subordine Primăriei Pașcani lansează apelul:” Haideți să nu mai fim indiferenți! Haideți să nu mai fim nepăsători”!

  

“În același context ne întrebăm totuși de ce mereu să așteptăm să se întâmple atâtea nenorociri pentru a lua măsuri? De ce nu putem face ceva ca să le prevenim, să le stopăm cât mai avem ocazia? De ce nu explicăm copiilor noștri pericolul la care se expun folosind petarde? Azi, poate nu ți se poate întâmpla nimic, mâine la fel, deci practic nu te deranjează! Ești dispus să aștepți ziua în care vei avea de suferit din cauza lor? De ceea apelul nostru către cetățenii municipiului este: ”Haideți să nu mai fim indiferenți! Haideți să nu mai fim nepăsători!”, a mai completat șeful Poliției Locale.

Mesajul auorităților vine și în contextul în care se apropie sărbătorile de iarnă, perioadă în care frecvent se constată o creștere a acestor infracțiuni de folosire a mijloacelor pirotehnice.  

Advertisements

Related posts

(Video) Descinderi în plină zi la Iaşi! Mascaţii au intrat în forţă într-un magazin din centru în care s-ar vinde droguri

Redacția

Aveţi grijă la amenzile luate prin Europa!

Redacția

Fraudă fiscală record la Pașcani: Ţeapă cu sute de facturi fictive

Redacția
Încarcă...