NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
CulturăEducație

Pășcăneancă implicată în proiectul „Bookstagram”. O inedită iniţiativă online ce încurajează lectura utilizând reţelele sociale

România nu se află pe primul loc la capitolul lectură. Există diverse studii care au demonstrat că un român citeşte mai puţin de cinci minute pe zi şi circa o carte pe an. Lipsa de timp şi costul unei cărţi par a fi o parte din motivele pentru care oamenii nu citesc, iar comunitatea de cititori din România a apelat la reţelele de socializare pentru a demonstra plăcerea lecturii şi beneficiile acesteia. 

Bookstagram este termenul folosit pentru a desemna comunitatea conturilor care promovează lectură şi vine de la books of instagram. Patru tinere ieşence – Bianca-Gabriela Vârgă, Mădălina Andreea Pântescu, Adelina Ştefania Levărdă şi Oana Mihaela Turcea – fetele ce au păşit în acest joc şi împart bucuria lecturii cu membrii comunităţii lor.

Jumătatea mea mai bună

Bookstagram reprezintă libertatea de a spune o părere sinceră despre ce citesc, ce mă impresionează şi ce mă dezamăgeşte”, spune Bianca Vârgă. Când mai mulţi membri ai comunităţii citesc aceeaşi carte, schimbul de păreri este cel mai interesant, pentru că este o comunitate versatilă ce îmbrăţişează cu drag orice informaţie.

Bianca-Gabriela Vârgă este din Paşcani, şi a terminat Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei în cadrul Universităţii “Al.I. Cuza” Iaşi. Adelina Ştefania Levărda este din IaşI şi învaţă la Şcoala Varlaam Mitropolitul.

Advertisements
  

Mădălina Andreea Pântescu este de loc din Roman, dar a terminat Jurnalismul la Universitatea „Cuza”, iar din toamnă va urma masterul Relaţii Publice şi Publicitate tot aici. La fel, Oana Mihaela Turcea este din Piatra Neamţ, şI studiază la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din Iaşi.

Advertisements

Pentru unii a devenit precum o a doua casă, iar Mădălina Pântescu este un astfel de exemplu. „Bookstagram reprezintă jumătatea mea mai bună, mereu sunt veridică în informaţiile pe care le ofer, pentru că simt că este obligaţia mea, chiar dacă acest luru îmi măreşte timpul de cercetare”, explică aceasta. Chiar dacă nu citeşte zilnic, Mădălina încearcă să posteze în fiecare zi pe contul de Instagram diverse informaţii legate de lumea cărţilor, precum articole despre noutăţile în materie de cărţi sau gadget-uri care să faciliteze cititul în era tehnologiei şi chiar filme realizate după diferite romane.

continuare pe ziaruldeiasi.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Structura anului școlar 2019-2020. Când sunt vacanțele

Redacția

O carte pe săptămână – recomandarea Bibliotecii din Târgu Frumos:”Harun şi Marea de Poveşti”

Ema Roman

“Tabara de vara pentru cercetasi” isi asteapta elevii

Redacția
Încarcă...