RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Pășcănean condamnat pentru trafic de droguri reținut în Amsterdam

Un tânăr din Pașcani care se sustrăgea executării pedepsei a fost reținut în Amsterdam-Olanda.

Radu Daniel Lupu, fost Popoaia, are de executat o pedeapsă de 9 ani și 4 luni de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc. În baza mandatului de executare, emis la data de 2 mai 2012 de către Tribunalul Iași, a fost extrădat la data de 17 decembrie 2014 din Amsterdam-Olanda. În urma colaborării dintre Biroul Sirene şi poliţiştii din cadrul I.P.J. Iaşi,  s-a reuşit depistarea şi reţinerea lui Radu Daniel Lupu.  În luna noiembrie 2014 și fratele acestuia,  Rareș Popoaia, condamnat pentru trafic de droguri de mare risc și dat în urmărire generală, a fost depistat de polițiști tot în Amsterdam-Olanda.

Rareș Popoaia în vârstă de 27 de ani se sustrăgea executării pedepsei de 4 ani închisoare.

  

Radu Daniel Lupu împreună cu Mihai Cătălin Bița, traficanți de droguri din Pașcani, au fost prinși în 2008, în urma unui flagrant, când încercau să vândă pe raza orașului Târgu Frumos o cantitate importantă de droguri, unuia dintre investigatori ce s-a dat drept patronul unui club din București. Aceștia intenționau să introducă pe piață aproape 300 de comprimate Ecstasy. Cei doi traficanți, aduceau drogurile din țările vestice și printr-o rețea de distribuție. Comprimatele erau vândute de alți tineri prin diverse cluburi. Radu Daniel Lupu are antecedente penale, fiind condamnat la închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă.

 Mihai Cătălin Bița în vârstă de 41 de ani a fost condamnat de judecătorii Tribunalului Iaşi la o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni de închisoare. În 2012 acesta a fost arestat.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Scandal între frați ieri seară în suburbia Blăgești

Marius Parteni

Tânăr reținut după ce a furat o sumă importantă de bani din mașina unui taximetrist din Pașcani

Marius Parteni

Dragnea, audiat prin videoconferință. Se judecă cerere de eliberare condiționată

Redacția
Încarcă...