RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Parohia Poienița are un nou preot paroh

Cu binecuvântarea părintelui protopop Pavel Postolachi, în prezența a zeci de credincioși, a fost instalat preotul paroh Dumitru Crăciun, în Parohia Poienița. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 6 februarie. Printre invitați s-au numărat Pr. Gigi Daniel Ioan, secretarul Protopoiatului Paşcani, Pr. Lucian Filip, directorul Centrului de formare continuă al Arhiepiscopiei Iaşilor şi Pr. Ioan Ştefanache (Parohia Lunca-Târgu Neamţ).

Fostul paroh, preotul Marius Ionuț Tabarcea a ocupat prin concurs, un post  la Parohia ”Înălțarea Domnului” din Pașcani. 16 ani a păstorit Parohia Poienița, iar în cadrul evenimentului de sâmbătă a adresat celor prezenți un cuvânt de mulțumire pentru tot sprijinul primit în tot acest timp.

Noul preot paroh, Dumitru Crăciun, a fost prezentat enoriașilor și membrilor Consiliului Parohial, alături de soție și cei doi copii.

Conform site-ului Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, preotul Dumitru Crăciun s-a născut în satul Lunca, comuna Vânători, județul Neamț, la data de 17 octombrie 1991.

  

Între anii 2006-2010 urmează studiile liceale la Seminarul Teologic Liceal „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț.

În anul 2014 a absolvit cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”, secția Pastorală, în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. A susţinut lucrarea de licență cu titlul „Îngerii și demonii după Noul Testament” sub îndrumarea Lect. dr. Ilie Melniciuc-Puică .

Între anii 2014-2016 urmează cursurile masterului de Teologie Practică și Pastoral-Misionară, la finalul cărora susține lucrarea de disertație „Nulitatea actului de caterisire a Sfântului Mitropolit Antim Ivireanul”, sub îndrumarea Lect. Dr. Pr. Emilian-Iustinian Roman.

Între anii 2016-2018 urmează cursurile masterului de Misiune și Slujire Pastorală din cadrul aceleiași facultăți, la finalul căruia susține lucrarea de disertație cu titlul „Preoția și familia ca elemente de vocație. De la Scriptură la Tradiție” sub îndrumarea Lect. Dr. Pr. Paul-Cezar Hârlăoanu.

Susține în luna august a anului 2020 examenul de capacitate preoţească, iar ca urmare a rezultatelor obţinute este numit preot paroh al parohiei Poienița.

Hirotonia în treapta de diacon a primit-o la data de 15 decembrie 2020, în Sala Eclesia din cadrul Muzeului Mitropolitan din Iași, iar hirotonia întru preot pe seama parohiei Poienița, a primit-o în data de 17 decembrie 2020 în catedrala Mitropolitană din Iași.

După terminarea stagiului de  practică efectuat la catedrala mitropolitană din Iași, primește numirea în funcția de preot paroh în parohia Poienița,  comuna Vânători, începând cu data de 1 ianuarie 2021, devenind al doilea paroh al acestei parohii.

Related posts

Trofeul Folcloristica înmânat la Tătăruși (VIDEO)

Redacția

Vestita bătaie de la Ruginoasa și Malanca anulate din cauza pandemiei

Oana Cordoneanu

Ședință de Consiliu Local Răchiteni, 27 aprilie 2022 (VIDEO)

Redacția
Încarcă...