NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Paroh nou la Biserica ”Sf. Apostoli Petru și Pavel” din Dumbrăvița

Parohia ”Sf. Apostoli Petru și Pavel ” din satul Dumbrăvița, comuna Ruginoasa, va avea un nou paroh începând cu 1 august 2019.

Este vorba de preotul Emanuel- Dumitraș Tenchiu, în vârstă de 44 de ani. Pe postul de paroh și-au manifestat dorința de a se transfera 7 preoți. Printre ei s-a numărat și Ionuț Petronel Ailincăi de la Parohia Humosu, cât și Dumitru Rusu-Parohia Giurgești, ambele aparținând de Protopopiatul Pașcani. Emanuel- Dumitraș Tenchiu a obținut cel mai mare punctaj, 9,26 de puncte și a fost numit în postul de preot paroh începând cu data de 1 august 2019. Dosarele de transfer au fost analizate în ședința de lucru a Permanenței Consiliului eparhial Iași.

Emanuel- Dumitraș Tenchiu a fost numit pe 1 mai 2007, preot paroh la Țărinca, Protopopiatul Hârlău, este căsătorit și are 3 copii. Din 2009 desfășoară program de cateheză ,,Hristos împărtăşit copiilor”cu tinerii şi copiii din parohie, iar privind activitățile administrative din cadrul Parohiei Țărinca, a amenajat şi dotat Capela,,Sf. M. Mc. Pantelimon” a Centrului de Îngrijire şi Asistenţă, Hârlău, realizarea proiectului noii biserici parohiale și obţinerea autorizaţiei de construire, etc. A fost hirotonit preot în februarie, 2000.

Parohia ”Sf. Apostoli Petru și Pavel” din Dumbrăvița a rămas vacantă după ce preotul Pavel Pavel a decis să se retragă din postul de paroh, din motive personale. Parohia ”Sf. Apostoli Petru și Pavel” are 725 de familii (2.970 enoriași), însă nu are casă parohială.Sfântul lăcaş din parohia Dumbrăviţa a fost ridicat începând cu anul 1990, la iniţiativa părintelui paroh Pavel Pavel

 

 

 

loading...
Advertisements

Related posts

Unde mai sunt locuri libere la restaurantele din Iaşi pentru petrecerea de Revelion

Redacția

Apel umanitar pentru repatrierea tânărului mort în Germania! Conturile în care puteți dona

Oana Cordoneanu

Pompierii solicitaţi să intervină în centrul Municipiului

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site